x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tranzitări ale frontierei, cu 90% mai puține comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Tranzitări ale frontierei, cu 90% mai puține comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

01 Mai 2020   •   11:54
Tranzitări ale frontierei, cu 90% mai puține comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori mult mai scăzute față perioada similară a anului trecut, de până la 90%, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă, informează, vineri, Poliția de Frontieră.

Aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră desfășoară zilnic activități de supraveghere și control la frontiera de stat. De asemenea, echipașe comune formate din polițiști de frontieră, jandarmi și polițilști desfășoară acțiuni pentru asigurarea segmentului de ordine și siguranță publică în zona de frontieră.

„În continuare, în aplicarea art. 5 din Ordonanţa Militară nr. 3/24.03.2020, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în România, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări din zonele roşii şi galbene, zone actualizate conform listelor INSP (http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19). Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare, ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.”, potrivit comunicatului.

×