x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nuntă blestemată in judeţul Dămboviţa

Nuntă blestemată in judeţul Dămboviţa

de Mara Raducanu    |    23 Iul 2007   •   00:00
Nuntă blestemată in judeţul Dămboviţa
Sursa foto: Cornelia Dumitru/

Opt oameni au murit, iar alţi 24 au fost răniţi ieri dimineaţă, după ce un tren a lovit in plin un autocar in judeţul Dămboviţa, intre localităţile Gura Ocniţei şi Răzvad. Accidentul s-a produs in jurul orei 4:50, pe DJ 720, la intersecţia cu linia de cale ferată Tărgovişte - Ploieşti.



In autocarul ce a fost lovit de trenul personal 3.332 Tărgovişte - Ploieşti Sud se aflau aproximativ 35 de persoane care se intorceau de la o nuntă din comuna Dragotana. In urma impactului, cinci persoane au decedat pe loc, iar alte trei au murit la Spitalul Judeţean din Tărgovişte. Alte 24 de persoane au fost rănite - 15 au suferit răni uşoare, in timp ce restul sunt in stare critică. Potrivit primelor informaţii, două femei au fost duse de urgenţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, doi bărbaţi la Municipal şi un altul la Bagdasar Arseni, restul pasagerilor răniţi fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Tărgovişte. Medicul Bogdan Opriţă, purtătorul de cuvăt al Spitalului Floreasca, a declarat că starea celor două femei este foarte gravă, ambele fiind in comă.



VINOVATUL. Conform Poliţiei Dămboviţa, autocarul a fost impins pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Potrivit IPJ Dămboviţa, accidentul s-a produs din vina şoferului autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, semnalizată cu "crucea Sf. Andrei". Şoferul autocarului, Romică V., in vărstă de 39 de ani, din comuna Valea Lungă, avea permis de conducere categoria D din 2003. El este unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa la spital, din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit. La faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Romăne, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, care a declarat că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului, care nu a oprit la trecerea de cale ferată prevăzută cu semnalizare. Fătuloiu a spus că şoferul avea antecedente, in trecut avănd permisul de conducere suspendat după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Autocarul aparţine unei firme de transport din Tărgovişte şi fusese inchiriat de nuntaşi.

×
Subiecte în articol: observator