x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NUP faţă de Ponta în scandalul participării la Consiliul European de vara trecută

NUP faţă de Ponta în scandalul participării la Consiliul European de vara trecută

21 Mai 2013   •   18:10
NUP faţă de Ponta în scandalul participării la Consiliul European de vara trecută

Premierul Victor Ponta a fost înştiinţat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că împotriva sa nu se va începe procedura de urmărire penală ca urmare a participării sale la Consiliul European de vară, care a avut loc la Bruxelles, în zilele de 28 şi 29 iunie 2012, informează agerpres.ro.

"Toţi autorii sesizărilor şi-au susţinut solicitările cu motivarea că participarea prim-ministrului Victor Ponta încalcă regulile constituţionale. În cuprinsul unor sesizări au fost indicate şi infracţiunile la care se raportează denunţurile. Ministrul de Externe, Andrei Marga, a fost indicat ca participant la săvârşirea infracţiunilor în unele sesizări", se arată în rezoluţia Parchetului transmisă premierului Victor Ponta şi pusă marţi la dispoziţie jurnaliştilor acreditaţi la guvern.

Documentul este semnat de procurorul Carmen Damian, datat 12.03.2013.

"Dispun neînceperea urmării penale faţă de prim-ministrul Victor Ponta, faţă de fostul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga şi faţă de fostul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 288 din Codul penal, întrucât fapta nu există", se arată în rezoluţie. 

×
Subiecte în articol: nup ponta ponta consiliu european