x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NUP în cazul Cathedral Plaza. Se pot relua lucrările de construcţie

NUP în cazul Cathedral Plaza. Se pot relua lucrările de construcţie

17 Feb 2011   •   15:47
NUP în cazul Cathedral Plaza. Se pot relua lucrările de construcţie
Sursa foto: Jurnalul National/Christian Silva

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a decis Neînceperea Urmăririi Penale a reprezentanţilor Millennium Building Development, urmare a unei solicitări formulate în acest sens de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB).

Reprezentanţii acesteia din urmă au susţinut că lucrările efectuate pentru finalizarea proiectului „Cathedral Plaza“ s-au făcut prin încălcarea legii şi în lipsa unei autorizaţii valabile de construcţie.

Prin Rezoluţia nr. 19591/P/2009 din data de 02.02.2011 Parchetul a constatat însă că Millennium Building Development nu a săvârşit nicio infracţiune, în ciuda acuzaţiilor formulate de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti în instanţă, susţinute prin declaraţii publice ale unor reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti. Astfel, instanţa a constatat că în toată perioada în care s-au executat lucrări pe acest şantier au fost respectate în totalitate prevederile legii, iar autorizaţia în baza cărora acestea au fost desfăşurate este pe deplin valabilă. Aceeaşi rezoluţie a Parchetului prevede şi încetarea măsurii de oprire temporară a lucrărilor de construcţie.

În data de 28.10.2010 a fost încheiat procesul-verbal de recepţie a clădirii „Cathedral Plaza“, imobilul intrând în domeniul public.

"Acest verdict demonstrează din nou că acuzaţiile formulate la adresa companiei noastre au fost nefondate şi injurioase,  şi reprezintă o încercare de manipulare a opiniei publice. Verdictul dat de Parchet ne-a arătat că încrederea noastră în statul de drept din România este pe deplin justificată“, au declarat reprezentanţii Millenium Building Development.

×
Subiecte în articol: proces cathedral plaza