x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nuţu Cămătaru s-a predat poliţiei

Nuţu Cămătaru s-a predat poliţiei

de Mara Raducanu    |    14 Mai 2012   •   09:12
Nuţu Cămătaru s-a predat poliţiei

UPDATE 12:40 Nutu Camataru:'Mi-am ispasit pedepsele. Nu am fugit de nimic'
"Ce face ministrul atata tevatura, mi-am ispasit pedepsele. Nu am fugit de nimic. Baiatul meu e minor. Eu nu am facut trafic de nimic. Poate s-a facut o greseala, justitia si-a spus cuvantul. Am fost la Belciugatele.Sunt singurul detinut care nu a beneficiat de eliberare conditionata, ba am facut o luna in plus', a spus Nutu Camataru in fata sediului Politiei Capitalei. El a mai declarat ca fratele sau, Sile Camataru a plecat in Germania pentru tratament si nicidecum ca a vrut sa fuga din tara.La Politia Capitalei a venit si Mario Balint, fiul lui Sile Camataru.El s-a aratat deranjat de faptul ca s-a spus ca tatal sau a fugit din tara.

12:12: Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca i-a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, sa prezinte, miercuri, in sedinta de Guvern, un raport privind urmaritii general, el precizand ca vor fi facute schimbari de conducere si de sistem la nivelul Politiei daca va fi cazul.'Am discutat cu ministrul de Interne si am inteles ca sunt sanse considerabile ca cel de-al doilea (dintre fratii Camataru - n.r.) sa fie prins. Mai mult, ca lectie de invatat, voi cere ministrului de Interne sa-mi prezinte un raport foarte clar cu ce se intampla cu acesti urmariti general.

Nu e normal sa stim ca sunt atat de multi in libertate si vedem, daca e cazul, facem schimbari si de conducere, si de sistem, pentru ca cei care sunt dati in urmarire chiar trebuie prinsi, nu trebuie sa fie doar trecuti intr-un computer acolo si sa nu se preocupe nimeni de ei', a declarat premierul.Intrebat daca vor fi dati afara sefii din Politie, Ponta a raspuns afirmativ, subliniind ca acest lucuru se va intampla daca acestia sunt vinovati de situatia existenta “Daca e nevoie de schimbari, facem toate schimbarile necesare, dar nici nu sunt de principiu - primul lucru - il dau pe un om afara pana nu vad daca are sau nu vreo vina.

Am lucrat cu acest gen de activitati acum 12 ani si nu pot sa spun ca stiu acum toate detaliile. Sigur ca vom lua masuri daca sunt necesare'.Sile Camataru, pe numele caruia s-a dat mandat de urmarire internationala, a fost prins in Germania de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt, au anuntat, duminica, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).Purtatorul de cuvint al IGPR, Marius Tache, a mai spus ca fratele lui Sile Camataru, Nutu, este dat, si el, in urmarire internationala, insa nu a fost localizat deocamdata. Potrivit IGPR, nu exista informatii ca Nutu Camataru ar fi plecat din Romania.Familia si avocatii lui Nutu Camataru sustin ca acesta se va preda astazi.

×