x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O aeronavă militară va aduce în țară nouă cetățeni români blocați în Italia

O aeronavă militară va aduce în țară nouă cetățeni români blocați în Italia

14 Mar 2020   •   13:17
O aeronavă militară va aduce în țară nouă cetățeni români blocați în Italia
Sursa foto: observator.tv

O aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române va aduce în țară, sîmbătă, nouă cetățeni români din Italia, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne. Avionul va zbura pe ruta București – Roma – București

Persoanele repatriate sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, care se află acolo temporar, ca turiști sau pentru intervenții medicale și au fost afectați de plasarea în carantină a teritoriului Italiei și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia.

Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Italiei.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz - comandantul aeronavei, căpitan Mihai Vîrdol - pilot secund, maistrul militar Maftei Ţebrean - tehnic de bord și echipa medicală formată din maior Daniel Nica - medic și plutonierul Georgel Grigore - asistent medical.

Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații.

Cei nouă cetățeni români vor fi preluați, la sosirea în țară, de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

 

×