x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O angajată a Penitenciarului Târgu-Jiu s-a autoizolat la domiciliu din cauza coronavirusului

O angajată a Penitenciarului Târgu-Jiu s-a autoizolat la domiciliu din cauza coronavirusului

28 Feb 2020   •   10:11
O angajată a Penitenciarului Târgu-Jiu s-a autoizolat la domiciliu din cauza coronavirusului

O angajată a Penitenciarului Târgu-Jiu s-a autoizolat timp de 14 zile la domiciliu, după ce o vecină a ei a interacționat cu italianul confirmat cu noul coronavirus, în timpul vizitei pe care acesta a efectuat-o în România.

„Avem o singură persoană, un cadru al Penitenciarului, care se află în autoizolare voluntară la domiciliu. Probabil, în momentul în care a avut ceva suspiciuni, s-a prezentat la DSP și acolo s-a luat această măsură a autoizolării voluntare la domiciliu. În niciun caz nu este vorba de un contact direct cu una dintre cele două persoane, ori italianul care a tranzitat Gorjul, ori persoana care este internată acum la Matei Balș, deci nu a fost contact direct", a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Este vorba despre unul dintre psihologii penitenciarului. Aceasta nu prezintă simptome, dar s-a autoizolat după ce, vecina sa, din localitatea Drăguțești, angajată a primăriei din localitate, a interacționat cu italianul infectat cu noul coronavirus, potrivit unor surse locale.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj nu au oferit, deocamdată, detalii despre acest caz.

Cei doi italieni, care au vizitat România, au fost surprinși de camerele de supraveghere ale Primăriei Drăguţeşti, însoțiți de patronul unei tâmplării din Gorj, la care este angajat și tânărul confirmat cu noul coronavirus și internat la Institutul Matei Balș.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus penitenciar targu jiu