x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O bandă de 8 hoţi din locuinţe a dat patru spargeri, într-o singură zi

O bandă de 8 hoţi din locuinţe a dat patru spargeri, într-o singură zi

de Adriana Oprea-Popescu    |    23 Aug 2013   •   17:56

În după-amiaza zilei de miercuri, 21 august a.c., proprietara unui bar din satul Coţuşca, judeţul Botoşani, a avut parte de o clientelă specială. Un grup de opt persoane care a coborât dintr-un autoturism cu numere de înmatriculare străine. Bucuroasă că va face vânzare, femeia nici n-a bănuit că în localul ei tocmai intrase o bandă de spărgători din locuinţe. Şi, încercând să fie amabilă, a intrat în vorbă cu ei. În acest timp, profitând de neatenţia proprietarei, o femeie din bandă a intrat, pe uşa deschisă, în locuinţa situată în aceeaşi curte cu barul, sustrăgând de acolo bani şi bijuterii din aur dintr-o poşetă.

O oră mai târziu, banda de hoţi a făcut un popas în satul Mitoc, din acelaşi judeţ, în faţa casei unui bărbat de 78 ani. Femeile din grup l-au rugat pe bărbat să le ajute la remedierea unei defecţiuni la autoturism. În timp ce el se afla în stradă, aceeaşi femeie a intrat în casa bătrânului, de unde a sustras o sumă de bani.

Ambele furturi au fost reclamate imediat la poliţie şi, în seara aceleiaşi zile, poliţişti din cadrul IPJ Botoşani au oprit în trafic, pe raza comunei Hăneşti, autoturismul cu care se deplasau cei opt hoţi. Suspecţii, care au vârste cuprinse între 26 şi 61 de ani, se aflau în “misiune” în nordul ţării, fiind toţi domiciliaţi în judeţele Mehedinţi şi Dolj.

La percheziţie, asupra lor au fost găsite mai multe bijuterii din aur şi bani (13.000 de lei şi 500 de euro).

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi zi de 21 august a.c., banda de hoţi comisese alte două furturi din locuinţe, pe raza judeţului Suceava, de unde a furat bani şi bijuterii.

Toţi cei 8 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, pentru furt calificat şi violare de domiciliu (o persoană) şi, respectiv, pentru complicitate la furt calificat şi violare de domiciliu (celelalte persoane). Suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: spargeri locuinte