x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O femeie a căzut cu parapanta în Munţii Făgăraş! A supraviețuit, dar e în stare gravă

O femeie a căzut cu parapanta în Munţii Făgăraş! A supraviețuit, dar e în stare gravă

06 Iul 2015   •   16:24
O femeie a căzut cu parapanta în Munţii Făgăraş! A supraviețuit, dar e în stare gravă

O femeie de 31 de ani a căzut cu parapanta, în Valea Brescioarei, din Munţii Făgăraş. Ea a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Femeia plecase cu parapanta de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, şi a căzut, în jurul orei 18.00, în Valea Brescioarei, în apropiere de localitatea braşoveană Lisa. Ea a reuşit să îşi activeze paraşuta de rezervă, însă în cădere şi-a fracturat coloana, scrie antena3.ro.

Echipa de intervenţie a luat legătura cu un alt parapantist prin staţie, pentru a o putea localiza pe femeie.

"Au intervenit cinci salvamontişti de la Victoria şi şase jandarmi montani. A fost chemat şi un elicopter SMURD care a preluat-o şi a transportat-o la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Salvamontiştii şi jandarmii montani au fost întorşi din drum, deoarece elicopterul a reuşit să aterizeze aproape de ea. Femeia era conştientă în momentul în care au sosit salvatorii, însă a suferit politraumatisme şi o contuzie la coloana lombară. Ea a reuşit să aterizeze cu paraşuta de rezervă, altfel ar fi fost mult mai grav?, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, căpitanul Ciprian Sfreja.

×