x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O femeie a murit din cauza gripei la Petroşani

O femeie a murit din cauza gripei la Petroşani

26 Feb 2019   •   14:44
O femeie a murit din cauza gripei la Petroşani
Sursa foto: Pixland/Getty Images

O femeie de 54 de ani a murit din cauza gripei în spitalul din Petroşani, victima fiind nevaccinată împotriva bolii şi suferind şi de alte afecţiuni, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Conform datelor centralizate de instituţia medicală, două persoane au decedat din cauza gripei, în acest sezon rece, în judeţul Hunedoara.

De asemenea, au fost confirmate, prin analize de laborator, 28 de cazuri de gripă, dintre care 18 de tipul AH1N1, toate fiind diagnosticate la bolnavi care nu au făcut vaccinul antigripal, a declarat medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Pentru alte 53 de cazuri suspiciunea de gripă nu a fost confirmată de rezultatele de laborator.

Pe de altă parte, în ultima săptămână, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 1.410 cazuri de infecţii respiratorii acute respiratorii, dintre care 471 au fost bolnavi de pneumonie, iar 176 de persoane au fost internate în spital. Alte 27 de persoane au fost suspecte de gripă.

Numărul bolnavilor de infecţii acute respiratorii este mai mic cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 45% în cazul celor diagnosticaţi cu pneumonie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: femeie moarta gripă petroşani