x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiță de 9 ani va deveni cea mai tânără jucătoare profesionistă de Go

O fetiță de 9 ani va deveni cea mai tânără jucătoare profesionistă de Go

07 Ian 2019   •   21:39
O fetiță de 9 ani va deveni cea mai tânără jucătoare profesionistă de Go

O fetiță de 9 ani din Japonia va deveni cea mai tânără jucătoare profesionistă de „Go”, jocul de strategie. Conform The Guardian, ea va debuta în acest an.

Sumire Nakamura, care este la școala generală în Osaka, a început să joace Go la vârsta de 3 ani și își va începe cariera de la cel mai mic nivel, shodan, pe 1 aprilie.

Ea va doborî recordul de cel mai mic profesionist deținut de Rina Fujisawa, care avea 11 ani și jumătate când a devenit profesionistă acum 9 ani.

Nakamura a fost încurajată să joace de către tatăl ei, Shinya, un jucător profesionist de nivel 9, care a câștigat titlul național în 1998. Ea este produsul unui program special care va crea o nouă generație de jucători japonezi de top care să concureze cu chinezii și coreeni în turnee internaționale.

Eleva de generală și-a exersat talentul la turnee cu alți copii de școală și, recent, a simțit cum e să fii competititv în Coreea de Sud.

„Sunt fericită când câștig. Vreau să câștig un titlu când voi fi clasa a 9-a”, a spus Sumire, rușinoasă.

Go, un joc de strategie în care trebuie să cucerești teritorii pe o tablă, își are originea în China, în urmă cu 2.500 de ani și are aproape 20 de milioane de jucători activi, cei mai mulți fiind din Asia de Est.

 

×