x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O gravidă infectată cu COVID-19 a murit în timp ce era transferată de la Arad la Timișoara

O gravidă infectată cu COVID-19 a murit în timp ce era transferată de la Arad la Timișoara

31 Iul 2020   •   11:29
O gravidă infectată cu COVID-19 a murit în timp ce era transferată de la Arad la Timișoara

O femeie de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, a murit din cauza complicațiilor suferite de la infecția cu SAR-CoV-2. În momentul în care s-a internat la Spitalul Judeţean Arad, gravida era asimptomatică, iar apoi starea s-a agravat și a fost transferată la Timișoara. Pe drum, însă, a murit, anunță Mediafax.

Din primele informaţii rezultă faptul că femeia nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din judeţul Arad, ea a fost ţinută la Spitalul Judeţean Arad în Secţia de Chirurgie pentru că acolo există o „Zonă roşie”.

Când pacienta a început să se simtă rău a fost transferată pe secţia ATI unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.

Pentru că medicii de la Spitalul Judeţean Arad au fost depăşiţi de situaţie au decis să transfere gravida la Timişoara.

Pe drum, însă, tânăra a făcut două stopuri cardio-repiratorii, iar al treilea care i-a fost fatal în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţan din Timişoara.

Medicii de la UPU Timişoara spun că atât viaţa ei cât, şi a fătului ar fi putut fi salvate dacă pacienta era intubată la timp.

„Din informaţiile noastre a fost în această dimineaţă la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depăşeşte. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturaţie de oxigen de 70%, mult sub limita obligativităţii intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secţia ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează”, a explicat, vineri dimineața, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

„Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și deci a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost <> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!” a scris Raul Pătraşcu pe pagina sa de Facebook.

 

 

Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de...

Publicată de Raul Patrascu pe Joi, 30 iulie 2020

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Covid-19 gravida arad timisoara