x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O mie de miliarde de dolari dispar anual din economia lumii din cauza furturilor cibernetice

O mie de miliarde de dolari dispar anual din economia lumii din cauza furturilor cibernetice

de Mediafax    |    06 Dec 2011   •   12:11
O mie de miliarde de dolari dispar anual din economia lumii din cauza furturilor cibernetice

O mie de miliarde de dolari dispar anual din economia lumii din cauza furturilor cibernetice, a declarat, azi, Jamie Shea, adjunctul asistentului secretarului general al NATO privind amenintarile emergente, intr-o vizita de lucru la SRI.

"Aproape in fiecare saptamana avem cate un incident care ne arata ca securitatea cibernetica este legata de aproape fiecare aspect al vietii noastre. O mie de miliarde de dolari dispar anual din economia lumii din cauza furturilor cibernetice. Secretele industriale, drepturile de autor, proprietatea intelectuala, secretele de stat devin din ce in ce mai greu de protejat. Economiile functioneaza pe aceste sisteme informatice complexe, care pot fi cu usurinta distruse", a spus Shea.

Oficialul NATO a subliniat ca, desi securitatea cibernetica este un domeniu nou cu care omenirea se confrunta, reactia in fata acestei amenintari este importanta.

"Putem sa le facem viata hackerilor mai grea, putem sa ne aparam mai bine sistemele, putem sa ne aparam mai bine infrastructura critica, putem sa invatam sa ne revenim mai repede in urma unui atac cibernetic", a explicat Shea.

×