x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O noua TAXA "aberanta" propusa de parlamentari. Au nevoie de bani pentru Palatul Parlamentului

O noua TAXA "aberanta" propusa de parlamentari. Au nevoie de bani pentru Palatul Parlamentului

11 Apr 2016   •   18:49
O noua TAXA "aberanta" propusa de parlamentari. Au nevoie de bani pentru Palatul Parlamentului

Deputatul Varujan Pambuccian a propus în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută ca lifturile din Parlament să nu mai fie folosite de turişti, pe motiv că se strică şi nu sunt reparate, secretarul forului, Niculae Mircovici, afirmând că cei care nu vor să plătească pot face "sport gratuit" pe scări.

Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, a propus, săptămâna trecută, ca lifturile din Parlament să nu mai fie folosite de turişti, pentru că se strică, iar apoi nu există bani ca ele să fie reparate. Deputatul Niculae Mircovici, coleg de grup al lui Pambuccian şi secretar al Camerei Deputaţilor, a explicat de unde îşi are originea această propunere: "Liftul care se foloseşte este chiar liftul care are oprire la etajul 3, chiar în dreptul grupului nostru parlamentar (al minorităţilor naţionale - n.r.), şi care de un an de zile are eticheta pe el că este în revizie".

Mircovici a explicat că această idee a fost lansată din raţiuni "economico-financiare", iar Parlamentul nu poate să facă "favoruri" pentru nimeni, mai ales că şi în alte ţări din Uniunea Europeană astfel de servicii se taxează.

"S-a pus problema că peste tot acolo unde se fac vizite care presupun folosirea unor mijloace cum ar fi lifturile, acestea se suportă contra cost. Dacă vrei să vezi panorama oraşului de pe platforma Parlamentului, nu e nicio problemă. Atâta timp cât ai plătit vizita Parlamentului poţi să foloseşti foarte bine scările, să urci până sus şi vezi panorama", a spus acesta.

Mircovici a glumit că nu ar trebui să fie nimeni deranjat de idee, pentru că astfel Parlamentul oferă turiştilor ocazia de a face "sport gratuit". "Le oferim gratuit sportul de a urca scările până acolo. Urcatul scărilor e gratuit", a spus deputatul.

Secretarul Camerei Deputaţilor a precizat că nu s-a luat încă o decizie, situaţia fiind în analiza Secretariatului General.

 

News.ro

×
Subiecte în articol: lift palatul parlamentului