x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O romanca a fost arestata degeaba

O romanca a fost arestata degeaba

de Anca Alexe    |    09 Sep 2005   •   00:00

O romanca aflata in vacanta in Spania, cu acte in regula, a fost arestata la Valencia, in timp ce se afla in compania unor conationali certati cu legea, informeaza BBC Romania.

Olga Ilicevici a plecat in urma cu aproape o luna intr-o vacanta in Europa, impreuna cu prietenul ei. Ultimul popas l-au facut in Spania, la Valencia, unde s-au intalnit cu cativa prieteni romani, aflati acolo de mai multi ani. De la 23 august, Olga nu a mai dat nici un telefon, desi pana in acel moment vorbise zilnic cu parintii. "Ne-am temut ca Olga a suferit vreun accident sau a fost rapita... apoi am aflat ca un grup mai mare de romani a fost arestat in cursul noptii si ca politia i-a trimis la un centru de detentie numit Picasent, la 17 kilometri de Valencia. In cele din urma, am reusit sa le angajez un avocat si sa le trimit ceva bani si haine de schimb", spune Andrei Ilicevici, tatal fetei.

INSTIINTARE. Autoritatile romane nu au fost anuntate de cele spaniole cu privire la aceasta actiune, desi aveau obligatia sa o faca. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Corina Vintan, a declarat ca "e posibil ca autoritatile spaniole sa nu se fi lamurit imediat cu ce fel de cetateni aveau de-a face, pentru ca din apartamentul in care se aflau ar fi fost retinuti si alti 20 de romani fara acte". Desi au existat informatii potrivit carora studenta ar fi fost eliberata, Corina Vintan a negat acest lucru si a declarat ca este dificil de precizat cat va mai dura pana la eventuala eliberare a romancei. (Anca Alexe)

×
Subiecte în articol: observator