x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O treime dintre elevi a luat 10 la română oral

O treime dintre elevi a luat 10 la română oral

de Eugenia Mihalcea    |    26 Iun 2009   •   00:00

Cele mai multe note obţinute de absolvenţii de clasa a XII-a la proba orală de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat au fost de 10, obţinute de 59.406 dintre cei 193.008 de candidaţi, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerului Educaţiei.



De asemenea, promovabilitatea la proba orală la română, desfăşurată la 22 şi 23 iunie, a fost de 99,84%. Din totalul absolvenţilor de liceu, 3.354 de elevi nu s-au prezentat la examen, iar în 10 judeţe s-a înregistrat promovabilitate maximă.

Ieri, 45 de elevi au fost eliminaţi din examen, la proba de română scris, pentru tentative de fraudă. Dintre elevii eliminaţi, 16 erau din judeţul Galaţi, nouă din Cluj, şapte din Prahova, câte trei din judeţele Timiş, Iaşi şi Sibiu, doi din Bucureşti şi câte unul din Maramureş şi Vâlcea.  

Examenul de Bacalaureat va continua la 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie şi 2 iulie, iar rezultatele vor fi afişate la 5 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse tot la 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate la 9 iulie.

×
Subiecte în articol: scoala