x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O vâlceancă a fost răpită de bunicii din ... Bulgaria!

O vâlceancă a fost răpită de bunicii din ... Bulgaria!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2008   •   00:00

O fetiţă în vârstă de patru ani, care locuia, împreună cu bunicii din partea mamei, în comuna vâlceană Muereasca, a fost dată în consemn la punctele de trecere a frontierei române, informează Agerpres. Poliţia spune că există suspiciunea că a fost răpită de ceilalţi bunici ai ei, de naţionalitate bulgară.



Presupusa răpire s-a produs marţi şi a fost semnalată, în aceeaşi zi, la numărul de apel de urgenţă 112, de către bunicii români ai fetiţei, iar cazul a fost preluat de compartimentul Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea, care l-a dat publicităţii o zi mai târziu. “Din primele verificări s-a stabilit că mama fetiţei a avut o relaţie de concubinaj cu un cetăţean bulgar, iar din această relaţie s-a născut minora. Datorită neînţelegerilor apărute între cei doi, aceasta a rămas în grija bunicii din partea mamei, unde a fost vizitată, marţi, de bunicii din partea tatălui. Aceştia au venit în comuna Muereasca şi, sub pretextul că vor să-i cumpere ceva pentru că i se apropie aniversarea zilei de naştere, au plecat împreună cu aceasta spre municipiul Râmnicu Vâlcea, cu un autoturism marca Lancia, înmatriculat în Bulgaria”, a declarat agentul de poliţie Loredana Sandu.

Incidentul s-a petrecut în timp ce mama fetiţei este plecată la muncă în Spania, iar pe rolul instanţei de judecată din Râmnicu Vâlcea se află un dosar referitor la stabilirea dreptului de custodie asupra minorei. Potrivit familiei Stoica din comuna Muereasca, nepoţica lor, Nicole Stoica-Rodeva, a plecat spre Râmnicu Vâlcea însoţită de o mătuşă. La câţiva kilometri de oraş, sub un pretext oarecare, bunicii bulgari i-au cerut acesteia telefonul mobil, probabil pentru a câştiga timp înainte ca autorităţile române să fi fost alertate.  Imediat după aceea, simulând o defecţiune tehnică, bulgarii au oprit autoturismul şi au dat-o jos din maşină pe mătuşa fetiţei, după care şi-au continuat drumul, împreună cu minora, îndreptându-se într-o direcţie necunoscută, probabil spre cel mai apropiat punct de trecere a frontierei dintre România şi Bulgaria. Conform bunicilor din partea mamei, fetiţa Nicole, care vorbeşte bine atât limba română, cât şi limba bulgară, a mai fost vizitată, în trecut, de bunicii ei de la sud de Dunăre, al căror nume de familie este Rodev, fără să existe ceva anume în comportamentul acestora care să poată da de bănuit.

×
Subiecte în articol: romania bunicii