x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marturia CUTREMURATOARE a unei jurnaliste Antena 3: "Pe holurile de la Bagdasar Arseni urla neputinta in fata durerii si in fata mortii"

Marturia CUTREMURATOARE a unei jurnaliste Antena 3: "Pe holurile de la Bagdasar Arseni urla neputinta in fata durerii si in fata mortii"

09 Noi 2015   •   12:06
Marturia CUTREMURATOARE a unei jurnaliste Antena 3: "Pe holurile de la Bagdasar Arseni urla neputinta in fata durerii si in fata mortii"
Sursa foto: Oana Matei / Foto: Facebook.com

Cristian, sotul jurnalistei Oana Matei, de la Antena 3, se numara printre ranitii in urma incendiului din Club Colectiv, in urma caruia si-au pierdut viata 46 de oameni.

El a fost transferat la un spital din Israel pentru a continua tratamentul, dar sotia sa a descris - pe pagina ei de Facebook - situatia rudelor celor internați în spitalul Bagdasar Arseni, acolo unde a fost internat initial sotul ei.

"PE HOLURILE DE LA BAGDASAR ARSENI moartea a lovit crunt. Din nou. A treia oara.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni e atata durere incat s-ar crapa pamantul daca sufletele n-ar tine durerea in ele.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni au curs atatea lacrimi incat au scrijelit obrajii. Focul nu a ars numai trupurile de la Colectiv. A ars si sufletele celor care erau acasa.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni sunt mame si sotii si surori si frati si tati. Nici ei nu mai stiu ce sunt. Si daca mai sunt. Se misca de pe un scaun pe altul ca niste fantome. Dar nu se indeparteaza de usa.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni toti au devenit o familie. Ii uneste durerea si frica. Acolo nu mai spui Buna dimineata. Intrebi doar soptit: Sunt toti?

Pe holurile de la Bagdasar Arseni urla neputinta. Neputinta in fata durerii si in fata mortii. E un sentiment cumplit. Sa nu poti sa faci nimic. Si stai cu sufletul gol, pustiit. I-ai pune inima ta in piept, dar nu poti. Ai respira in locul lui, dar nu poti. Nu poti, nu poti, nu poti.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni trec multi oameni in halate albe. Nu-i cunosti. Nu stii nimic despre ei. Dar ii rogi sa-ti spuna ceva despre al tau. Traieste?

Pe holurile de la Bagdasar Arseni s-a improvizat un altar. Cu icoane si flori si candele si carti de rugaciune. Sa lumineze drumul celor transformati in ingeri. Si sa duca rugaciunile celor ramasi in viata catre cer.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni vin multi voluntari. Vor sa te ajute. Aduc mancare si apa si ganduri bune. Nu pot sa aduca si sanatate pentru cei de dincolo de usi. Uneori te simti vinovat. Vinovat ca primesti atata atentie.

Pe holurile de la Bagdasar Arseni vor fi cu doi parinti mai putin. Lui Serian i-au crescut aripi. Era frumoasa si avea 25 de ani.

Noi am plecat de pe holurile de la Bagdasar Arseni. Dar o parte din suflet a ramas acolo. Langa oamenii de pe holurile de la Bagdasar Arseni si langa doctorii care, uneori, au facut minuni".

×