x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obama: Crăciunul este atunci când americanii se reunesc ca într-o mare familie

Obama: Crăciunul este atunci când americanii se reunesc ca într-o mare familie

25 Dec 2015   •   13:57
Obama: Crăciunul este atunci când americanii se reunesc ca într-o mare familie

În mesajul său de Crăciun, preşedintele american Barack Obama a vorbit despre spiritul care reuneşte oamenii - nu doar creştinii, ci americanii de toate credinţele, transmite vineri DPA.

"Astăzi, la fel ca milioanele de americani şi de creştini din întreaga lume, familia noastră sărbătoreşte naşterea lui Iisus şi valorile după care a trăit", a declarat Obama, în mesajul său săptămânal de vineri.

Ca exemple, Obama a citat felul în care Iisus trata oamenii cu dragoste şi compasiune şi avea grijă de cei aflaţi la marginea societăţii: cei bolnavi, cei înfometaţi, cei sărmani şi cei persecutaţi. "Acesta este spiritul care ne uneşte. La acest lucru se referă această sărbătoare: Să ne reunim ca o mare familie americană, să sărbătorim lucrurile bune şi valorile la care ţinem", a spus preşedintele american.

Obama, aflat în vacanţă în Hawaii, în Pacific, cu soţia sa Michelle şi cu cele două fiice ale cuplului prezidenţial, a adăugat că americanii ar trebui să-i onoreze pe toţi militarii care apără ţara. Prima Doamnă s-a alăturat preşedintelui şi le-a cerut americanilor să aducă un omagiu forţelor armate, făcându-şi timp să ajute veterani de război sau familii ale militarilor.

Soţii Obama şi cele două fiice, Malia şi Sasha, au închiriat o vilă pe malul oceanului, la Kailua, la o jumătate de oră distanţă de capitala Honolulu, unde s-a născut Barack Obama. "(...) Mi-am petrecut toată noaptea împiedicându-i pe Bo şi Sunny (cei doi câini ai familiei - n.r.) să se apropie de prăjiturile pe care le-am pregătit pentru Moş Crăciun", a adăugat preşedintele american, citat de AFP.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: obama mesaj craciun craciun mesaj