x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/INFO - 18 septembrie 2004

OBSERVATOR/INFO - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00
SECURITATEA, BAT-O VINA. Un reporter al publicatiei britanice The Sun a reusit sa demaste securitatea indoielnica de la Palatul Parlamentului. Ziaristul ar fi putut sa arunce in aer intreaga cladire, daca ar fi fost terorist, pentru ca a strecurat, pe sub nasul politistilor de la Parlament, o bomba falsa. Mai mult, recomandandu-se cu referinte false, a reusit sa devina chelner pentru o zi si l-a servit pe vicepremierul John Prescott, care si el, la randul sau, i-ar fi putut cadea victima. (Ana Ilie)

RECORD LA FALSURI. Infractorii bulgari i-au adus tarii vecine noua o reputatie nedorita, aceea de "capitala europeana a falsurilor". Si nu orice fel de falsuri. Calitatea bancnotelor falsificate de "specialistii" bulgari insala pana si functionarii de la banci si depaseste cu mult celelalte incercari timide ale infractorilor din alte tari europene, a declarat secretarul general al Ministerului bulgar de Interne, generalul Boiko Borisov. (Ana Ilie)

BUSH IA AVANT. Pentru prima data de la inceperea campaniei electorale pentru prezidentialele din America, sondajele de opinie ale institutului Gallup releva o departajare clara intre cei doi rivali. Presedintele Bush l-a depasit cu 13% pe senatorul democrat John Kerry, americanii declarandu-se in favoarea actualului ocupant al Casei Albe fiind votat de 55% fata de cei doar 42% care il prefera pe rivalul democrat. (Ana Ilie)

SOLUTIA TIRASPOLULUI. Ziarul oficial de la Tiraspol Dnestrovskaia Pravda anunta ca blocada terorista impusa de autoritatile moldovene intreprinderilor din Transnistria nu va mai avea efecte pe termen lung. Aceasta deoarece Igor Smirnov a intervenit pentru ca "intreprinderile sa fie inregistrate in Comunitatea Statelor Independente, astfel incat Moldova sa nu mai poata bloca exportul marfurilor". Liderul ultranationalist de la Moscova, Vladimir Jirinovski, considera ca "acesta ar putea fi un prim pas in includerea Republicii Moldovenesti Nistrene in componenta Federatiei Ruse". (Stefan Susai)

×
Subiecte în articol: observator