x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Info

OBSERVATOR/Info

10 Mar 2005   •   00:00

11 MARTIE 2005
COLABORARE. Studentii Universitatii Dimitrie Cantemir au venit ieri in contact direct cu civilizatia chineza, prin prezenta unei delegatii formate din Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Primul Secretar si Consilierul pe probleme de invatamant. Cu aceasta ocazie, domnul ambasador Xu Jian a prezentat intr-o romana impecabila, istoria economica a Republicii Populare Chineze si cordonatele politicii externe a tarii; Xu Jian este absolvent al Universitatii din Bucuresti, sectia Filologie.

TECUCI. Doi recidivisti au fost lasati in libertate dupa ce au talharit si violat o femeie de 50 de ani. Elene S., din comuna galateana Corod, a fost acostata de doi indivizi, care au condus-o la locuinta unuia dintre ei. Dupa ce, prin violenta, si-au satisfacut poftele sexuale, cei doi violatori i-au furat geanta si un pulovar. Agresorii au fost identificati si s-a stabilit ca sunt recidivisti. Totusi, Tribunalul Galati a dispus cercetarea lor in stare de libertate pentru viol si talharie. (Erik Hoosz)

"POLITISTI PENTRU O ZI". Elevii de la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti au fost, ieri, politisti pentru o zi. Concursul cu acelasi nume, organizat de Politia Capitalei si de Asociatia de Promovare a Jistitiei pentru Minori "Jean Valjean" a urmarit testarea elevilor cu privire la cunostintele despre riscurile savarsirii de infractiuni. La acest program au participat si elevi ai Scoliilor 24, 52 si 56. Invingatorii concursului au fost elevii Scolii Generale nr. 56, care vor deveni, pe 7 aprilie, "Politisti pentru o zi" in cadrul Politiei de Proximitate a Sectorului 2. (Ion Alexandru)

GALATI. Reprezentantii Corpului National al Politistilor (CNP) din cadrul organizatiei Galati au hotarat sa dea in judecata Ministerul Administratiei si Internelor pentru a-si recupera restantele salariale care se ridica la peste 10 miliarde de lei. Conform legislatiei in vigoare, contributia la asigurarile de sanatate este oprita ilegal din salariile politistilor, aceste sume trebuind a fi asigurate din alte fonduri ale MAI, a adaugat comisaul Petrica Hahui. (Erik Hoosz)

HOTUL GHINIONIST. Un politist din cadrul Brigazii Rutiere a Capitalei a reusit sa prinda un hot care tocmai talharise o femeie. Agent-sef adjunct Marin Dan se indrepta, dupa orele de serviciu, catre casa, cu autobuzul liniei 313. El a observat ca, la intersectia Strazilor Corneliu Coposu cu Baratiei, o femeie alerga dupa un individ care avea in mana un portofel. Imediat, politistul a solicitat soferului sa opreasca autobuzul, a coborat si a fugit dupa hot, reusind sa-l imobilizeze. La perchezitia corporala a lui Ghiorghita Ciungu (23 de ani) a fost gasit portofelul femeii. (Eduard Pascu)

×
Subiecte în articol: observator