x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

24 Feb 2007   •   00:00
17:02 - FALS MURES. Curtea de Apel a decis ca membrii unei retele de crima organizata retinuti saptamana trecuta sa fie eliberati.
BRAILA. Politistii au confiscat aproape doua tone de vin falsificat, ce urma sa fie imbuteliat de o societate comerciala din comuna Traian.
17:07 - CAUTARI
TULCEA. Patru copii cu varste intre 9 si 11 ani au fost gasiti de jandarmi, dupa o noapte intreaga de cautari, in padurea tulceana de la Niculitel. Micutii plecasera sa culeaga niste plante joi seara. Ei s-au adapostit de ploaie sub un pod si s-au acoperit cu frunze uscate pentru a se incalzi. (Emilia Sava)
ACCIDENT. O cisterna incarcata cu carburanti s-a rasturnat pe marginea soselei de centura, in apropierea localitatii Cernica. Pompierii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale cu apa si spuma, pentru a curata carosabilul. Cisterna a fost ridicata cu o macara.

CFR - Se scumpesc biletele cu 9%
Biletele de tren se vor scumpi cu aproximativ 9% de la 1 martie, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor. Cea mai recenta majorare a fost operata la 1 noiembrie 2006, cand tarifele au crescut in medie cu 7,9%. In baza unei ordonante de urgenta din 2006, CFR Calatori poate majora trimestrial tarifele, pana la finele anului 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al inflatiei de la precedenta crestere a costurilor calatoriilor.

CORUPTIE - Fost oficial de la FC Steaua, condamnat
Fostul directorul sportiv al Fotbal Club Steaua, Leonardo Mario Strizu , a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pentru coruptie, transmite Mediafax. Strizu - arestat preventiv la inceputul lui aprilie 2006 si eliberat in iunie in acelasi an - a fost acuzat in legatura cu adjudecarea unor licitatii avand ca obiect furnizarea de combustibili catre unitati militare din tara. In acelasi dosar a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si generalul in rezerva Antohi Vergil Popescu, prins in flagrant de procurorii anticoruptie, in timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri.

BISTROE - Se respecta acordurile
Ambasadorul ucrainean la Bucuresti, Youri Malko, a declarat ieri ca tara sa va tine cont de toate conventiile internationale pentru realizarea canalului Bistroe. Lucrarile sunt sistate de doi ani si jumatate, dar Malko spune ca Ucraina "reconstruieste" canalul pentru dezvoltarea economica a zonei pe care acesta o va tranzita si pentru evitarea achitarii unor taxe de tranzit Romaniei. De la inceputul lucrarilor, in 2004, ucrainenii au incalcat conventiile, obligand comunitatea internationala sa ia masuri impotriva Kievului. (Alexandru Nastase)

DROGURI - Retea de traficanti anihilata
Politistii antidrog bihoreni au decapitat o retea de traficanti de droguri formata din romani, austrieci si pakistanezi ce actiona pe relatia Belgia - Austria - Romania. La inceputul acestui an, doi tineri din grupare au fost prinsi in flagrant, in timp ce incercau sa vanda 780 de pastile de ecstasy cu 4.200 euro. Pana acum, trei dintre liderii gruparii au fost arestati preventiv, pentru trafic de droguri de mare risc. Pentru un alt coordonator al retelei, care se ascunde in Austria, s-a obtinut mandat de arestare preventiva in lipsa. (Teodora Ivan)

URICANI - Doua fetite moarte intr-un incendiu
Doua fetite, in varsta de doi si, respectiv, cinci ani, au murit ieri dupa-amiaza in urma unui incendiu izbucnit in apartamentul in care locuiau cu bunica lor, in localitatea Uricani. Micutele se aflau singure in casa, iar focul se pare ca a izbucnit de la o sursa de caldura neprotejata. Lucica Ionescu, bunica fetelor, a declarat ca le-a lasat singure pentru ca a trebuit sa plece la spital cu un alt nepotel, in varsta de 5 luni. Desi au fost transportate imediat la spital de un echipaj SMURD, fetele nu au mai putut fi salvate. (Mara Raducanu)

ARAD - Captura de CD-uri piratate
Peste 2.000 CD-uri si DVD-uri piratate, in valoare de 10.000 de lei, au fost descoperite in urma unor descinderi ale politistilor, la adresele a patru suspecti din Arad. Anchetatorii au gasit si aparatura in valoare de 15.000 de lei, pe care au ridicat-o pentru a fi expertizata. Suspectii s-au ales cu dosare de cercetare penala pentru detinere si depozitare de marfuri piratate in scop comercial. (A.A.)

GALATI - Licean batut in pauza
Un elev galatean a ajuns la spital dupa ce a fost batut de un coleg de clasa pentru ca a refuzat sa stearga tabla. Incidentul s-a produs intr-o pauza la Scoala de Arte si Meserii din cadrul Grupului Scolar "Gh. Asachi" din Galati. Inspectorul scolar general al ISJ Galati, Tania Bogdan, a precizat ca bataia nu a avut loc in timpul orelor si nici un cadru didactic nu va fi sanctionat. Medicii spun ca elevul de 18 ani este sub supraveghere medicala si nu este in pericol. (D.M.)

E-PROFIL - Cea mai privita fresca din Romania
Patrick Gelin, presedintele BRD Groupe Societe Generale, Ioan Ghe. Rosca, rectorul Academiei de Studii Economice Bucuresti, si Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale sunt interlocutorii lui Dan Constantin in emisiunea E-Profil, difuzata azi, de la 13:10, pe Antena 3. In aceasta emisiune, aflati ce produse bancare merg mai bine la romani decat in restul Europei, cate generatii au privit marea fresca din aula ASE si de ce e bine sa mizam pe leu si in 2007.

Claudiu Onofrei/MEDIAFAX FOTO

ZAPADA. Ninsoarea abundenta din ultima perioada a creat probleme serioase de trafic in Moldova. In municipiul Iasi, pe principalele artere s-a mers bara la bara, iar circulatia tramvaielor in zona vestica a fost paralizata. La Vaslui a fost blocat un drum judetean, stratul de zapada ajungand la 20 de centimetri. Si in Neamt si Suceava s-a circulat cu dificultate.
×
Subiecte în articol: observator