x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

23 Feb 2007   •   00:00
15:56 - INEDIT VALEA OLTULUI. Circulatia s-a desfasurat alternativ pe un sens de mers, dupa ce un tir plin cu mancare pentru caini s-a rasturnat.
SUCEAVA. Primaria a incheiat un contract de prestari servicii cu un alpinist utilitar care va distruge cuiburile de ciori din parcuri.
16:01 - SUPARARE
TERORISM. Ioan Lesch, barbatul acuzat ca vroia sa detoneze o masina-capcana in centrul Timisoarei, ramane in arest, a decis Curtea de Apel Timisoara. Instanta a audiat si un martor sub acoperire, despre care Lesch a sustinut ca ar fi un ofiter DIICOT si pe care l-a acuzat ca da declaratii false.
PITESTI. Un barbat inarmat cu un topor a distrus geamurile si usa de la intrarea in sediul Asociatiei Revolutionarilor din Pitesti si a amenintat cu moartea mai multe persoane, de suparare ca nu i-a mai fost eliberat un certificat de revolutionar, desi a fost inchis in timpul Revolutiei din 1989.

AUTOSTRADA - Nou grafic de lucrari la Bechtel
Compania Nationala de Autostrazi a cerut firmei Bechtel sa accepte un nou grafic de lucrari la Autostrada Brasov - Bors, propunere asupra careia constructorul se va pronunta dupa circa doua saptamani, cand va prezenta si o situatie a fondurilor necesare. Noul grafic modifica ordinea de executie a unora dintre tronsoanele autostrazii. Directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a confirmat propunerea primita, fara a prezenta detalii. El a precizat ca segmentul de autostrada Campia Turzii - Bors ramane prioritar.

PROCESUL RAPIRII - Ohanesian a vrut alt judecator
Avocatul lui Ovidiu Ohanesian a cerut ieri recuzarea judecatorului din procesul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, dar cererea sa a fost respinsa, transmite Mediafax. Solicitarea a venit dupa ce avocatul a vrut sa depuna la dosar o serie de acte si sa ceara audierea a patru martori, dar judecatorul Sofica Dumitrascu nu a luat in discutie aceste probleme. Probele nu au putut fi administrate pentru ca instanta a constatat lipsa de procedura in legatura cu citarea lui Omar Hayssam, Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci.

PROTESTE - Greva de avertisment la Dacia
Angajatii de la Uzinele Dacia Pitesti vor declansa luni dupa-amiaza o greva de avertisment de doua ore, urmand ca la 6 martie muncitorii sa intre in greva generala. Decizia a fost luata de catre Sindicatul Automobile Dacia dupa ce negocierile cu patronatul au esuat. Sindicalistii au solicitat o majorare salariala in trei etape (15% de la 1 ianuarie 2007, 7% de la 1 iulie si 2,3% de la 1 septembrie), in vreme ce oferta administratiei a cuprins o marire de 125 de lei de la 1 ianuarie, o alta de 30 de lei de la 1 iulie, precum si o prima fixa de 120 de lei de la 1 septembrie. (Catalin Pruteanu)

BUCURESTI - Incendiu in Piata de Gros Berceni
Ieri seara, in jurul orei 18:00, hala de produse congelate din Piata de Gros din Bulevardul Metalurgiei a fost cuprinsa de un incendiu. Flacarile s-au intins repede, distrugand intreaga hala. 18 masini de pompieri si patru masini de descarcerare au intervenit in forta, reusind sa stinga cu greu focul. Pagubele estimate se ridica la cateva miliarde de lei vechi. Nu s-au inregistrat victime, iar cauzele incen- diului raman deocamdata necunoscute. (Mara Raducanu)

MEDIAFAX.- Scandalul ALRO
Gheorghe Funar a sesizat DNA Senatorul PRM Gheorghe Funar a sesizat ieri DNA in vederea actiunii de cercetare a afacerii de la SC ALRO Slatina SA. Funar a cerut DNA sa stabileasca ce prejudicii au fost aduse statului roman, cine a provocat aceste prejudicii si care sunt faptele prevazute si sanctionate de legea penala de care se fac vinovati cei in cauza. Funar a mai propus DNA sa-i audieze pe presedintele Basescu, pe premierul Tariceanu, pe fostul ministru al Economiei Codrut Seres si pe cei din conducerea SC ALRO Slatina SA.

PODUL MIORITA - Traficul spre DN1, blocat noaptea
Circulatia rutiera intre Casa Presei Libere si Aeroportul Baneasa va fi inchisa intre 5 si 15 martie, insa numai intre 23:30 si 4:30, pentru efectuarea unor lucrari la podul feroviar de langa fantana Miorita. Pe timpul noptii, legatura dintre Bucuresti si DN1 se va face pe rute ocolitoare, prin Piata Presei Libere - Bulevardul Poligrafiei - Soseaua Baiculesti - Soseaua Straulesti - Strada Ion Ionescu de la Brad. (M.A.C.)

PRECIZARI TVR - Basescu, la telefonul telespectatorului
TVR a precizat aseara ca "Traian Basescu nu a facut presiuni pentru a intra marti seara in direct la emisiunea "Intre bine si rau", ci a apelat la telefonul telespectatorului. Decizia de a permite interventia presedintelui s-a bazat pe principiul "auditur et altera pars", decizie pe care reprezentantii TVR o considera corecta din punct de vedere editorial si resping "orice speculatii privind existenta unor presiuni politice sau de alta natura".

CAZUL JEAN MONNET - Ciupercescu a luat 18 ani de puscarie
Cazul grenadierului de la Liceul Jean Monnet din Bucuresti a primit ieri o hotarare definitiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dragos Ciupercescu va trebui sa stea 18 ani in inchisoare pentru ca in august 2002 a aruncat o grenada in fata unei scoli bucurestene, ranind cinci copii. Ciupercescu furase dintr-un depozit de munitii al armatei sapte grenade defensive, zece focoase si 144 de cartuse. Dupa ceva timp, inculpatul a amplasat o grenada si in Cismigiu. (M.P.)

BORSA - Case distruse de alunecarile de teren
O alta casa din orasul Borsa a fost distrusa ieri de alunecarea masiva de teren activata in zona ca urmare a precipitatiilor abundente si a topirii zapezii, iar alte opt imobile sunt in pericol din aceeasi cauza, transmite Mediafax. Imobilul, construit recent, trebuie recladit dupa ce fundatia si peretii au cedat din cauza presiunii pamantului. Proprietarii sunt plecati la munca in Italia si au aflat telefonic despre incident.

DOLJ - Impuscat de padurar
Un doljean din comuna Salcuta, care executa lucari in folosul comunitatii pentru a putea incasa ajutor social, a fost impuscat de padurarul din localitate. Doru Dinu sustine ca taia cativa pomi la ordinul primarului comunei, care il insarcinase sa scoata un burlan din pamant. "Am plecat impreuna cu doi colegi la padure sa taiem lemne pentru doua parghii. A venit padurarul cu o pusca in mana. Desi i-am spus ca ne-a trimis domnul primar, a tras in mine", a declarat victima. (Mihai Gavrila)

SIBIU - Interes pentru afaceri cu US Army
Zeci de patroni din judetul Sibiu s-au intalnit ieri cu cativa experti americani, pentru a afla cum pot castiga bani facand afaceri cu armata SUA, relateaza Rompres. Pentru a reusi sa participe la o licitatie organizata de armata SUA, firmele romanesti au nevoie mai intai sa obtina un cod NATO comercial. Tot mai multe firme sunt interesate sa incheie contracte cu armata SUA, pentru a asigura servicii si produse pentru cele opt baze militare americane din Romania si Bulgaria.

RISC SEISMIC - 120 de "buline rosii" in Capitala
Primariile de sector bucurestene vor monta, la inceputul lunii martie, "buline rosii" pe cele 120 de imobile cu risc seismic. Un ordin in acest sens a fost semnat de ministrul Tansporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, si va fi transmis Primariei Capitalei si celor de sector. "Pe aceste avertismente va fi inscriptionat «cladire incadrata in clasa I de risc seismic»", a declarat ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

SCANDALUL ALRO - Gheorghe Funar a sesizat DNA
Senatorul PRM Gheorghe Funar a sesizat ieri DNA in vederea actiunii de cercetare a afacerii de la SC ALRO Slatina SA. Funar a cerut DNA sa stabileasca ce prejudicii au fost aduse statului roman, cine a provocat aceste prejudicii si care sunt faptele prevazute si sanctionate de legea penala de care se fac vinovati cei in cauza. Funar a mai propus DNA sa-i audieze pe presedintele Basescu, pe premierul Tariceanu, pe fostul ministru al Economiei Codrut Seres si pe cei din conducerea SC ALRO Slatina SA.

TIMIS - Noi marturii in dosarul Electrica
Magistratii Tribunalului Timis l-au audiat ieri pe fostul director economic al filialei Electrica Banat, Sorin Boc, in procesul in care peste 20 de persoane, in frunte cu fostul director general al societatii Electrica - Lucian Boghiu, sunt acuzate de fapte de coruptie. Boc - care este inculpat pentru fals in inscrisuri - a afirmat ca a fost sunat de doua ori de la biroul lui Boghiu, deoarece acesta era foarte interesat de soarta unor facturi.

BUZAU - Clanul Hitler, lasat fara arme
Un intreg arsenal de arme a fost descoperit de politistii buzoieni in urma a doua descinderi in locuintele unor membri ai clanului Hitler, din Buzau, transmite Mediafax. Au fost descoperite un pistol cu gaze, patru sabii, cutite de vanatoare, bate din lemn si diverse instrumente pe care membrii clanului le foloseau pentru a patrunde in case ori magazine. Perchezitiile s-au soldat si cu incidente, intrucat membrii clanului Hitler au opus rezistenta. Clanul Hitler este compus din 15 persoane care au la activ peste 60 de dosare penale.

PODUL MIORITA - Traficul spre DN1, blocat noaptea
Circulatia rutiera intre Casa Presei Libere si Aeroportul Baneasa va fi inchisa intre 5 si 15 martie, insa numai intre 23:30 si 4:30, pentru efectuarea unor lucrari la podul feroviar de langa fantana Miorita. Pe timpul noptii, legatura dintre Bucuresti si DN1 se va face pe rute ocolitoare, prin Piata Presei Libere - Bulevardul Poligrafiei - Soseaua Baiculesti - Soseaua Straulesti - Strada Ion Ionescu de la Brad. (M.A.C.)

DE LA 1 APRILIE - Facilitati pentru bolnavii cronici
Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca de la 1 aprilie diabeticii, bolnavii de cancer si cei care au suferit un transplant isi vor putea procura medicamentele de la farmaciile cu circuit deschis, care au contract cu casele de asigurari de sanatate. Pana acum, antidiabeticele de tipul insulinelor, medicamentele pentru tratamentul post transplant si cele precrise in tratamentul oncologic ambulator se gaseau numai la farmaciile intraspitalicesti. (Oana Atonescu)

DECIZIE CNA - Copiii disparuti apar in prime-time la tv
Consiliul National al Audiovizualului a decis ieri ca posturile radio-tv sa fie obligate sa transmita imaginea si semnalmentele copiilor disparuti in prime-time timp de 24 de ore de la primirea semnalarii de la politie. Toti cei care vor incalca noua reglementare vor fi pedepsiti cu somatie sau cu amenda cuprinsa intre 2.500 si 25.000 de RON. (A.N.)

MEDIAFAX FOTO

PROTEST. Sindicalistii de la uzinele brasovene Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras au continuat ieri protestele fata de intentia autoritatilor de a inchide aceste societati. Ei au adus un sicriu de lemn, simbolizand moartea uzinelor brasovene. Intr-un final, liderii sindicali s-au intalnit cu prefectul Aurelian Danu.
×
Subiecte în articol: observator funar