x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

20 Feb 2007   •   00:00
14:23 - CAUTARI
PRAHOVA. Jandarmii montani au inceput sa-i caute cu elicopterul pe cei doi suedezi care s-au ratacit duminica seara langa Azuga.
BUCURESTI. Pirotehnistii care au verificat mai multe centre comerciale dupa o avertizare telefonica au stabilit ca alarma cu bomba a fost falsa.
14:29 - FLAGRANT
COMISIE. Conducerea Camerei Deputatilor a infiintat, la cererea PRM, o comisie de ancheta care va analiza legalitatea retrocedarii Castelului Bran si a procedurii privind vanzarea acestuia de catre proprietarii dobanditori. (Dana Piciu)
MURES. Un barbat care a fost prins in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice a incercat sa scape de dosarul penal oferind politistului care l-a oprit 300 de euro si doi miei de Pasti. Agentul a refuzat banii si, pentru ca barbatul a insistat, a anuntat Directia Generala Anticoruptie.

EDUCATIE - Subiectele finale, pe internet
Variantele definitive de subiecte la toate disciplinele pentru examenul national de Bacalaureat si pentru cel de testare nationala din acest an au fost afisate pe site-ul subiecte2007.edu.ro. Subiectele provizorii au fost supuse dezbaterii in perioada 16 ianuarie-16 februarie, iar, dupa ce toate sesizarile au fost analizate, au fost realizate cate o suta de variante de subiecte pentru fiecare disciplina de examen in parte. (Laura Toma)

COVASNA - 30 de tone de dulciuri pentru ursi
Ursii din judetul Covasna vor manca in aceasta primavara treizeci de tone de ciocolata, transmite Rompres. Marfa a fost donata de o firma care a oprit-o de la vanzare pentru depasirea termenului de valabilitate.Pe langa ciocolata cu lapte, stafide si alune, ursuletii mai primesc furaje granulate si porumb.

DECIZIE - Vladescu, revocat de la sefia CNAS
Cristian Vladescu a fost revocat ieri din functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), prin decizie a premierului Tariceanu. Vladescu a fost inlocuit cu Vasile Ciurchea. Premierul Calin Popescu Tariceanu reclama, la 24 ianuarie, la TVR, managementul defectuos de la nivelul CNSAS. Vladescu a declarat pentru Mediafax ca i se pare anormala modalitatea prin care a fost revocat, intrucat premierul nu l-a informat despre nemultumirile pe care le-ar avea fata de activitatea sa. (G.A.)

ORADEA - Arest de lux la IJP Bihor
Ministrul Administratiei si Internelor (MAI), Vasile Blaga, a inaugurat la Oradea trei proiecte finalizate: cladirea renovata a Prefecturii Bihor, noul sediu al Compartimentului Arest din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor si blocul de locuinte de serviciu destinat angajatilor MAI. Arestul IJP este unul dintre cele mai moderne din tara. (Teodora Ivan)

RAMNICELU - Mamicile minore, trimise acasa
Cele trei minore din comuna buzoiana Ramnicelu, preluate in luna ianuarie de Directia pentru Protectia Copilului, dupa ce s-a descoperit ca erau insarcinate, s-au intors in familie. Magistratii buzoieni au fost nevoiti sa revoce masurile de internare in regim de urgenta deoarece fetele nu s-au acomodat in centrele unde fusesera institutionalizate. Fetele, una de 12 ani, celelalte doua de 13 ani, au fost logodite si instigate de parinti sa intretina raporturi sexuale cu tinerii care le-au "cumparat", potrivit traditiei. Tinerele vor fi monitorizate timp de 6 luni. (M.B.)

ASOCIERE - Teren de la Primarie pentru Rompetrol
Peste cinci mii de metri patrati de teren din domeniul public vor trece in domeniul privat al municipiului Bucuresti. Potrivit unui proiect de hotarare, semnat de viceprimarul Ludovic Orban, mai multe loturi vor fi puse la dispozitie firmei Rompetrol pentru construirea unor benzinarii. Propunerea va fi discutata azi in sedinta Consiliului General al Capitalei. Conform contractului de asociere, Primaria ar beneficia de o suma minimum garantata de 30.000 de dolari pe an pentru folosirea fiecarui teren pus la dispozitie de municipalitate. (Mediafax)

MARASESTI - Alte oseminte lipsa la Mausoleu
Conducerea Directiei de Cultura Vrancea sustine ca de la Mausoleul Marasesti au fost furate si osemintele generalului Arthur Vaitoianu, declaratia venind la cateva zile dupa ce Directia a cerut Parchetului sa verifice daca osemintele maresalului Alexandru Averescu se mai afla in cripta de la Marasesti. "Am fost la fata locului sa vedem daca mai sunt ramasitele. Ne-am uitat printr-un orificiu si nu mai erau. Cel care putea sa ne ofere mai multe date, administratorul Tanasache Tecuceanu, a disparut", a declarat seful Directei pentru Cultura, Paraschiv Usturoiu.

ALBA - Fara medici in scolile de la sate
In judetul Alba functioneaza in prezent doar 13 cabinete medicale scolare, insa nici unul dintre ele nu se regaseste in zona rurala, se arata intr-un raport de activitate al Inspectoratului scolar Judetean Alba. Potrivit documentului, media de reprezentare este cu mult sub limita normala, de un medic la aproape 5.000 de elevi, desi normele prevad un medic la 2.000-2.500 de elevi. Dotarea cabinetelor medicale este si ea precara si nu permite decat rezolvarea cazurilor de urgenta. (Lucian Dobrater)

RECHIZITORIU DNA - Frauda cu bani comunitari
Procurorii anticoruptie din Craiova au finalizat o ancheta privind fraudarea fondurilor Comunitatilor Europene. Marieta Nanciu, administratorul firmei SC Harmony Still SRL DrobetaTurnu- Severin, si Viorel-Dumitru Predut, expert programe regionale din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, vor fi judecati de magistratii Judecatoriei Drobeta Turnu- Severin pentru deturnarea in interes personal a peste 268.000 RON proveniti din fonduri PHARE. Pentru recuperarea prejudiciului, bunurile celor doi au fost puse sub sechestru. (Violeta Fotache)

ORADEA - Arest de lux la IJP Bihor
Ministrul Administratiei si Internelor (MAI), Vasile Blaga, a inaugurat la Oradea trei proiecte finalizate: cladirea renovata a Prefecturii Bihor, noul sediu al Compartimentului Arest din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor si blocul de locuinte de serviciu destinat angajatilor MAI. Arestul IJP este unul dintre cele mai moderne din tara. (Teodora Ivan)

MEDIAFAX FOTO

DEMOLARE. Fosta Piata Ferentari din Sectorul 5 al Capitalei, distrusa intr-un incendiu duminica noaptea, a fost demolata de autoritatile locale. Pe respectivul amplasament urmeaza sa fie ridicat un complex comercial modern, pentru construirea caruia primaria de sector aloca un buget de 30 milioane de euro.
×
Subiecte în articol: observator