x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

17 Feb 2007   •   00:00
13:51 - SANCTIUNI
BOTOSANI. Sapte medici-sefi de sectii din Spitalul Judetean au fost amendati in timpul unei vizite efectuate de ministrul Eugen Nicolaescu.
GALATI. Trei angajati ai unei societati comerciale sunt acuzati ca au produs un prejudiciu de 1 milion de dolari.
13:56 - ACCIDENT
MURES. Un angajat al combinatului chimic Carbid Fox din Tarnaveni a murit in urma unui accident de munca. Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Mures, Carmen Vamanu, a declarat ca barbatul de 54 de ani lucra la dezafectarea unui siloz. Cablul macaralei s-a rupt, iar sarcina a cazut peste cabina.
PLOIESTI. Adjunctul sefului IJP Prahova, comisarul-sef Ionel Trandafirescu, a fost implicat intr-un accident de circulatie. Masina Politiei in care se afla acesta a fost lovita de o soferita care a intors masina neregulamentar, trecand peste scuarul care separa cele doua sensuri de deplasare. Nimeni nu a fost ranit.

VALEA JIULUI - Ambulanta lovita de un sofer grabit
O ambulanta SMURD din Valea Jiului a fost avariata ieri-dimineata dupa ce un sofer nu a tinut cont ca autospeciala se afla in misiune si a incercat sa-i taie calea in timpul unei depasiri. "Trei paramedici au fost raniti. Doi prezinta traumatisme cranio-cerebrale minore, iar unul, o contuzie la genunchi", a precizat coordonatorul local SMURD, medicul Catalin Popa. Accidentul s-a produs pe DN 66A, in dreptul localitatii Vulcan. Echipajul mergea spre Telescaunul din Parang, pentru a asigura asistenta medicala la un concurs de schi care se desfasoara in statiune. (M.H.)

GREVA - Metrourile se opresc doua ore
Sindicalistii de la metrou vor organiza marti dimineata o greva de avertisment de doua ore, dupa ce negocierile cu conducerea Metrorex privind cresterea salariilor si imbunatatirea conditiilor de munca au esuat. Circulatia trenurilor va fi oprita intre orele 4:00 si 6:00. Sindicalistii mai acuza societatea si Directia de Munca a Municipiului Bucuresti ca incalca prevederile legale privind conflictele de munca si actioneaza impotriva salariatilor. Greva survine unui miting al angajatilor de la metrou, care a avut loc miercuri in fata Ministerului Transporturilor.

ALBA - Arma in halda de gunoi
O femeie din judetul Alba a descoperit intr-o halda de gunoi din apropierea orasului Cugir un pistol si trei cartuse, insa de teama ca ar putea pati ceva a le-a ascuns-o timp de cateva zile. Femeia a fost convinsa in cele din urma de un prieten sa anunte autoritatile. Ea este totusi cercetata, pentru detinere ilegala de armament si munitie. Arma este veche, cel mai probabil din cel de-al doilea razboi mondial. (L.D.)

BUCURESTI - Primaria preia Esplanada
Ministerul Transporturilor transfera Primariei Bucuresti toate drepturile si obligatiile institutiei in legatura cu proiectul Esplanada, din zona centrala a Capitalei, inclusiv terenul necesar dezvoltarii imobiliare, estimate la un miliard de euro. Primaria va finaliza procedurile de parteneriat public-privat si va clarifica situatia terenurilor revendicate in instanta de fostii proprietari. Esplanada se intinde pe o suprafata desfasurata de 800.000 de metri patrati si va cuprinde un ansamblu de spatii comerciale, de birouri si locuinte.

ARGES - Alti politisti dau in judecata MAI
Sute de politisti argeseni au intentat proces impotriva IPJ Arges, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Finantelor pentru a-si cere drepturile salariale. Asa cum s-a intamplat si in alte judete, oamenii legii revendica restantele la plata din 2004 pana in prezent, insemnand prima de vacanta si sporul de fidelitate prevazute de lege, bani pe care nu i-au primit niciodata. (Elly Carstea)

GHINION - Mircea Badea, implicat in accident
Jurnalistul Mircea Badea a lovit cu masina un adolescent care a scapat cu rani usoare. Accidentul s-a petrecut joi seara, in Piata Montreal din Capitala. Potrivit Politiei Capitalei, tanarul de 15 ani traversa pe trecerea de pietoni pe culoarea verde a semaforului. Pentru ca nu a patit nimic grav, baiatul a fost dus acasa. Aparatul etilotest a aratat ca Badea nu consumase bauturi alcoolice.

CLUJ - Aeroportul intra in reparatii
Traficul pe Aeroportul International Cluj-Napoca va fi suspendat in perioada 15-19 martie, din cauza unor lucrari de reparatii a pistei, a anuntat Consiliul Judetean (CJ) Cluj. Traficul va fi reorientat catre alte aeroporturi, pasagerii urmand sa fie informati cu privire la noile destinatii si orarul curselor aeriene. Prima etapa a programului de modernizare a aeroportului, finalizata anul trecut, a vizat extinderea pistei de decolare-aterizare de la 1.850 de metri la 2.100 metri. (Mediafax)

DOLIU - A murit Virgil Candea
Academicianul Virgil Candea a incetat din viata ieri-dimineata, la varsta de aproape 80 de ani, in urma unei boli grave. A fost unul dintre cei mai cunoscuti istorici ai culturii si vicepresedinte al Academiei Romane. Din 1993 era membru titular al Academiei. Virgil Candea a elaborat cercetari si studii in domenii ca istoria culturii romanesti, relatiile cu culturile sud-est europene si din Mediterana Orientala, patrimoniul cultural national instrainat al Romaniei, arta melkita, umanismul romanesc, aparitia intelectualilor moderni in Europa de Sud-Est, spiritualitatea ortodoxa, istoria diplomatiei romanesti, istoria Transilvaniei.

DOLJ - Jurnalisti batuti in casa unui primar
Trei jurnalisti au fost batuti ieri de mai multi localnici din comuna doljeana Cerat, printre care si fiul primarului din localitate. Ziaristii Roxana Vladasel, reporter la un cotidian local, si cameramanii Mihai Popescu si Adrian Nita se aflau in Cerat pentru a a afla mai multe date despre incendiul produs joi seara in casa primarului. Doi dintre cei agresati au depus o plangere la postul de politie din comuna. (Mihai Gavrila)

VRANCEA - Microbuz scolar nefolosit
Peste 20 de copii din comuna vranceana Valea Sarii merg in fiecare zi la scoala pe jos, aproximativ zece kilometri, pentru ca microbuzul dat de Ministerul Educatiei in urma cu trei luni nu a fost inmatriculat. Inspectoratul Scolar Judetean si Primaria din localitate se acuza reciproc pentru aceasta situatie, invocand lipsa unor documente. Seful Serviciului Inmatriculari Auto Vrancea, subcomisarul Marian Patrascu, a declarat ca, daca reprezentantii Consiliului Local solicitau, puteau primi numere provizorii de inmatriculare, iar microbuzul putea fi folosit. (Mediafax)

TENTATIVA DE OMOR - Si-a aruncat pacienta pe geam
Un chirurg de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti a fost retinut si propus pentru arestare preventiva dupa ce a fost acuzat ca in noaptea de joi spre vineri a aruncat de la etajul sase o pacienta de 17 ani. Razvan Tranca este inculpat pentru tentativa de omor, iar minora este internata in stare stabila la Spitalul Floreasca. Fata se dusese la medic acasa pentru a-i fi schimbat un pansament, dar a ajuns dezbracata pe caldaram. Ea a declarat ambulantierilor ca Tranca a aruncat-o de la etaj. (A. F.)

MEDGIDIA - Big Brother la scoli si la gradinite
Primaria orasului Medgidia va investi 80 de mii de euro pentru montarea de camere video in zona scolilor, liceelor si gradinitelor din oras. Masura a fost luata dupa ce mai multi parinti, profesori si elevi s-au plans de problemele pe care le au din cauza unor grupuri infractionale ce actioneaza in zona scolilor. Vor fi monitorizati si elevii care chiulesc. (Emilia Sava)

VALCEA - Profesor bataus, cercetat penal
Un elev de la Grupul scolar I.C. Bratianu din Dragasani a fost lovit in timpul cursurilor de profesorul de geografie. Politistii il cerceteaza acum penal pentru lovire pe profesorul violent. Cadrul didactic nu este la prima abatere de acest gen, dar a fost tolerat. (Alexandra Chivu)

Radu Ciubotea/ROMPRES

CEREMONIE. Garda "Traseului celor Trei Fortificatii" - un obiectiv turistic cu o lunga traditie istorica din Alba-Iulia - a prezentat onorul ministrului Apararii. Sorin Frunzaverde si seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, au vizitat institutii de invatamant militar si unitati militare din judet.
×
Subiecte în articol: observator