x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

01 Apr 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Implozie in centrul Capitalei

O cladire din centrul Capitalei a fost demolata ieri prin implozie. Fostul depozit al Armatei din zona Bulevardului Ion Mihalache a fost doborat de 70 de kilograme de dinamita, amplasate in peste 120 de puncte din structura de rezistenta.

41 nu circula maine

Linia bucuresteana de metrou usor 41 va fi inchisa maine din cauza unor lucrari de modernizare a carosabilului in zona Casin. Pe linia RATB care leaga cartierul Ghencea de Casa Presei Libere vor circula insa autobuzele speciale 641.

Craiova - Traseu pentru cortegiile funerare

Un consilier municipal craiovean vrea ca Primaria sa stabileasca un traseu pentru cortegiile funerare din oras. Emilian Stefarta vrea astfel "sa nu mai treaca mortul prin centrul orasului". Desi consilierul sustine ca Bania ar deveni astfel un oras mai civilizat, edilul Antonie Solomon crede ca nu trebuie "intrat in intimitatea oamenilor".

Colaboram cu SUA - Sprijin de la Serviciul Secret

Serviciul Secret al SUA va sprijini Politia Romana in infiintarea unei structuri de combatere a criminalitatii informatice. Noua structura va avea servicii specializate, printre altele, in fraude comise prin intermediul internetului, pornografie infantila si falsificare de mijloace electronice de plata. Unitatea va functiona in cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate. (Radu Crivat)

Guvern -


Cresc pensiile Premierul Tariceanu a anuntat ca va propune Guvernului majorarea pensiilor mai mici de 3.010.000 lei vechi, cuantumul majorarii urmand a fi stabilit de Executiv. Aceasta crestere ar urma sa fie alocata pana la sarbatorile de Pasti, o alta urmand de la 1 septembrie. Pensionarii din mai multe judete vor protesta la 9 mai in Capitala pentru cresterea pensiilor. (Carmen Vintila)

Pitesti - Lesko, implicata intr-un accident

Cunoscuta cantareata Anna Lesko a fost implicata ieri intr-un accident de circulatie la Pitesti. Masina in care se afla solista alaturi de doua dansatoare era condusa de impresarul Teodor Cristache. Soferul a declarat ca a vrut sa evite un pieton care a aparut brusc pe sosea. Masina a ajuns pe trotuar, unde a lovit usor o batrana si apoi a intrat intr-un stalp. (Elly Carstea, A. Preda)

Scoli - Concursuri pentru postul de director

Inspectoratul Scolar al Capitalei organizeaza intre 6 aprilie si 6 mai concursul pentru ocuparea celor 107 posturi vacante de directori din unitatile de invatamant preuniversitar. Cea mai mare concurenta, aproape patru candidati pe un loc, este la Liceul Ion Barbu si la Colegiul Gheorghe Lazar. In 30 de unitati nu s-a inscris insa nici un candidat. (Eugenia Mihalcea)

Congres PPE - Basescu, cu sigla PD in spate

Prezent ieri la Roma, unde a participat la al XVII-lea Congres al PPE, presedintele Basescu le-a vorbit participantilor despre nevoia parteneriatelor cu SUA si cu NATO, in timp ce pe ecranul din spatele sau a fost afisata sigla PD, alaturi de steagul Romaniei. Reprezentantii UDMR si PPCD au catalogat situatia drept "o gafa destul de mare" si o asociere "inoportuna". Reprezentantii PD sustin insa ca este greseala organizatorilor.

Protest - Pensionarii ies in strada si in Capitala

Pensionarii din mai multe judete ale tarii vor protesta la 9 mai la Bucuresti pentru cresterea pensiilor. Ei mai cer sustinere din partea statului pentru ca aceasta categorie sociala sa duca un trai decent. In prezent, o pensie medie se ridica la 286 de lei, adica mai putin decat salariul minim pe economie. (Eugenia Mihalcea)

Incendiu - Detinuti romani morti la Atena

Un incendiu izbucnit in inchisoarea Korydallos din Atena s-a soldat cu moartea a doi cetateni romani, transmite AFP. Un alt prizonier cu cetatenie romana a fost grav ranit. Focul a izbucnit in noaptea de joi spre vineri, cel mai probabil din cauza unei tigari uitate aprinsa in celula. Consulul roman la Atena, Catalin Badoni, a declarat pentru Realitatea TV ca romanul ranit se afla in stare foarte grava la Spitalul Crucii Rosii din Atena. (Irina Cristea)

Constanta - Patru focare de aviara, inchise

Focarele de gripa aviara din localitatile constantene Topalu, Crangu, Satul Nou si Saligny au fost inchise ieri. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a anuntat ca nu exista suspiciuni sau confirmari de noi focare. Laboratorul national de referinta si laboratoarele sanitar-veterinare judetene din zonele de risc au testat, joi, circa 900 de probe prelevate de la pasari domestice si salbatice. (Florina Zainescu)

Otopeni - DJ Satana, in castile pilotilor

Trei posturi de radio pirat au fost descoperite in urma cu doua zile, in cadrul unor descinderi facute in orasul Otopeni. Actiunea Politiei a venit dupa mai multe sesizari privind perturbarea transmisiilor in zona Aeroportului International "Henri Coanda". Chiar cativa piloti au reclamat ca aud muzica in casti. Cei trei DJ, Satana, Love si Cladiu emiteau in fiecare zi programe muzicale. (Radu Crivat)

Galati - Siretul si Dunarea s-au revarsat

O parte a Santierului Naval Damen SA Galati a fost acoperita ieri de apele Dunarii, care au depasit cu cativa centimetri cota de inundatie. In localitatea galateana Sendrei, Siretul a izolat mai multe case. Doua persoane au fost salvate de pompieri. (Erik Hoosz)
×
Subiecte în articol: observator