x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 1 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

A murit impuscat in fund

Suspectul unui viol a murit la scurt timp dupa ce a fost impuscat de politistul care a tras asupra sa, in urma unei urmariri. Barbatul, in varsta de 31 de ani, era cercetat pentru ca a violat o adolescenta de 14 ani. Duminica, individul a fost localizat langa Calarasi, un politist somandu-l sa se predea. Oficial, omul legii a executat un foc in aer, insa suspectul a luat-o la fuga, motiv pentru care al doilea foc a fost tras asupra sa, ranindu-l in zona dorsala. Urcat imediat intr-o ambulanta, fugarul a murit in drum spre spital. (Ion Alexandru)

Teoctist catre copii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, a transmis un mesajul cu prilejul zilei de 1 Iunie, facand un apel catre cei varstnici sa-si deschida sufletul spre ajutorarea si salvarea copiilor aflati in necazuri si lipsuri. De ziua lor, Teoctist i-a indeamnat pe copii "sa ia aminte la truda parintilor lor, sa-si respecte invatatorii si dascalii, sa-si cinsteasca indrumatorii sufletesti, sa-i respecte pe cei varstnici, sa studieze pentru formarea lor ca oameni cu o cultura temeinica, in spiritul principiilor si valorilor crestine".

Nissan spulberat de "Sageata Albastra"

Doua femei si-au pierdut viata, ieri, dupa ce au trecut cu masina printre barierele lasate la trecerea la nivel cu calea ferata de la Petricani-Pajura. In jurul orei 11:00, victimele se aflau intr-un Nisan Pajero cu care au depasit coloana oprita la bariera, intrand pe terasament. Autoturismul a fost lovit in plin de "Sageata Albastra" care venea de la Constanta catre Gara de Nord. Pasagerele au murit pe loc, iar din masina a devenit un maldar de fiare contorsionate. Comisarul-sef Dumitru Jianu, seful Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti, ne-a declarat ca victimele sunt din Marea Britanie. (Ion Alexandru)

Cercetari la Doljchim

La Craiova au sosit, in week-end, mai multi procurori si ofiteri de Politie bucuresteni, pentru a efectua verificari amanuntite la Sucursala Doljchim a SNP Petrom (unitatea unde se produce azotat de amoniu), dar si la cele doua firme de transport, Mihtranscom SRL Giubega si Neytrans SRL Craiova, implicate in carnajul de la Mihailesti. Comisia de ancheta este condusa de procurorul-sef adjunct al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte, Andrei Niculae. (Cristian Vasilcoiu)
×
Subiecte în articol: observator