x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 11 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 11 iunie 2004

11 Iun 2004   •   00:00

Falsi inspectori OPC prinsi de Politie

Politistii bucuresteni i-au prins, miercuri, pe Lucian Rosioru (45 de ani) si Dorel Dumitru (44 de ani) pe strada Garii Catelu, la scurt timp dupa ce au cerut bani de la doua firme din apropiere. Conform Mediafax, cei doi barbati, dintre care unul fost politist, s-au prezentat ca inspectori ai OPC si au cerut bani, pentru a nu ii amenda pe comercianti. Politistii spun ca nu era prima oara cand acestia veneau in "controale" la societatile respective si cereau fie cateva sute de mii de lei, fie diverse produse. Potrivit anchetatorilor, asupra celor doi au fost gasite legitimatii false de presa si de cadre la Brigada Antidrog.

Jaf armat suspect

Un hot a reusit sa dispara miercuri seara cu 430.000 de forinti si 110 euro, dupa ce a jefuit o pensiune din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, transmite Mediafax. Purtatorul de cuvant al IJP Harghita, subcomisarul Aurelia Dumitru, a declarat ca receptionera pensiunii sustine ca autorul jafului a amenint at-o cu un pistol. Imaginile inregistrate de camera video de supraveghere nu arata acest lucru, Politia urmand sa stabileasca daca a fost sau nu jaf armat. Primele cercetari arata ca in pensiune a intrat un tanar de 25-30 de ani, de inaltime 1,75-1,80 metri, cu par blond, tuns scurt, cu inceput de chelie si perciuni alungiti pana la baza urechilor, imbracat cu un trening bleumarin cu alb. Politia a organizat filtre si au fost intarite dispozitivele de siguranta publica.

Carne cu viermi la o cantina de elevi

Carne cu viermi si branza cu muste au fost descoperite intr-o cantina scolara de inspectorii de la Inspectia Sanitara de Stat din cadrul Directiei de Medicina Preventiva Galati. In congelatorul bucatariei Liceului Agricol nr. 4 din Tecuci inspectorii sanitari au ramas stupefiati cand au descoperit viermi in carnea dezghetata. "Intr-un frigider, din congelatorul bucatariei Liceului Agricol numarul 4 din Tecuci am gasit si muste in branza. Am fost nevoiti sa dam o amenda de patru milioane de lei, dar sanctiunea pe care am aplicat-o este prea mica fata de gravitatea faptelor", a declarat seful serviciului, dr. Emil Popa. (Erik Hoosz)

Sofer aflat in coma alcoolica

Un barbat aflat in pragul comei alcoolice si care conducea o Skoda Fabia a fost depistat in trafic de politistii Serviciului de Politie Rutiera Galati. Cu ocazia unui filtru desfasurat pe una din arterele municipiului Galati politistii l-au oprit pe Sandel C., (31 de ani). In momentul in care i s-a cerut sa se legitimeze, barbatul a aratat evidente semne de ebrietate. La controlul alcoolemiei cu etiltestul s-a evidentiat o imbibatie alcoolica de 3,15 grame alcool la mie. Galateanul este cercetat penal pentru fapta comisa. (Erik Hoosz)

Miner mort in subteran

Un miner de la Exploatarea Miniera Petrila, din Valea Jiului, a murit, ieri dimineata, in urma unui accident de munca in subteran, el fiind prins intre statia de intoarcere a unui transportator de carbune si un stalp de sustinere a acestuia, transmite Mediafax. Accidentul s-a petrecut in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 3:30, in schimbul IV. Danut Adrian Buhus (31 de ani) curata zona din jurul unui transportor de carbune cu raclete de pe abataj, iar statia de intoarcere a transportorului s-a deplasat. Barbatul a fost prins intre statia de intoarcere si stalpul de sustinere de langa transportor. El a fost dus la Spitalul de Urgenta din Petrosani, dar a murit la cateva ore.

Depozite de deseuri ilegale

78 de depozite ilegale de deseuri au fost depistate de comisarii Garzii de Mediu Satu Mare in urma controalelor efectuate in judet in cursul ultimelor doua luni. Comisarii de mediu au efectuat 52 de controale in ceea ce priveste salubrizarea localitat ilor, a cailor de comunicatie si a cursurilor de apa in urma carora au fost aplicate numeroase amenzi. Din totalul de 52 controale, 30 au fost efectuate la administratiile localitatilor rurale, 19 la agenti economici, unul la administratori de cursuri de apa, unul la administratia cailor rutiere si unul la administratia cailor ferate. Comisarii de mediu au mai constatat ca salubrizarea localitatilor din mediul rural lasa mult de dorit. (Crina Dunca)

Ofensiva impotriva curselor ilegale de masini

In ultima perioada, mai multi valceni au depus plangeri la politie privind desfasurarea, la ore tarzii din noapte, a unor curse de masini pe strazile principale din Ramnicu-Valcea. Cu privire la aceste sesizari, Politia Rutiera a Ramnicului a contactat o parte dintre proprietarii acestor autoturisme. Politistii le-au pus in vedere soferilor dornici de senzatii tari ca vor fi sanctionati drastic si ca se vor organiza actiuni in scopul depistarii lor in timpul acestor curse. (Octavian Herta)
×
Subiecte în articol: observator