x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei 11 mai 2004

OBSERVATOR - Stirile zilei 11 mai 2004

11 Mai 2004   •   00:00

Se anunta alte 600 de disponibilizari

Peste 600 de angajati ai Electroputere Craiova vor fi disponibilizati dupa alegerile locale, in baza unei ordonante de guvern, ce va fi elaborata de Agentia Valorificarii Activelor Statului, a afirmat liderul Sindicatului Liber din Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu. Oamenii care isi vor pierde locurile de munca vor primi salarii compensatorii, dar nu s-a stabilit cu exactitate nici o suma. Sindicalistii sustin ca nu vor fi de acord cu disponibilizarile daca nu se vor lua masuri concise de protectie sociala. (Cristian Vasilcoiu)

Amenzi de miliarde si mai putini soferi

In doua saptamani, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei (BPRC) a aplicat peste 30.000 de amenzi a caror valoare depaseste 15 miliarde de lei si a redus cu peste 500 numarul posesorilor de permis de conducere. Intre 20 aprilie si 5 mai, 15 societati comerciale care efectuau lucrari in partea carosabila fara avizul sau fara semnalizarea corespunzatoare au fost amendate de politistii Biroului Sistematizare din cadrul BPRC. Totodata, 565 de soferi au ramas fara carnet. (Eduard Pascu)

SABMiller cumpara bere Aurora Brasov

Compania SABMiller a convenit sa cumpere un pachet de 81,1% din actiunile societatii Aurora din Brasov, preconizand ca, in urma achizitionarii unor actiuni suplimentare inaintea incheierii contractului, participat ia sa sa se majoreze la minimum 90% din capitalul producatorului roman de bere. Achizitia este conditionata de aprobarea Consiliului Concurentei si de indeplinirea unor cerinte de ordin tehnic. Aurora detine o fabrica de bere situata in Brasov si o cota de 5,2% din piata nationala. (Mediafax)

Frauda de 290 de miliarde cu petrol

Un turc si trei romani au fost dati in urmarire, dupa ce au dat un tun de 290 de miliarde de lei. Inspectoratul General al Politiei si Parchetul General au declansat o ancheta privind activitatea a trei firme din Bucuresti, prin intermediul carora suspectii au cumparat cantitati importante de produse petroliere. Ulterior, carburantii au fost vanduti la negru, fara acte, prejudiciul cauzat statului fiind de aproximativ 7,5 milioane de euro. Pentru a-si ascunde urmele, banii obtinuti din aceasta afacere au fost rulati prin contabilitatea mai multor firme-fantoma. (Ion Alexandru)

Judecatorii repartizati aleatoriu

De la inceputul lunii septembrie 2004, dosarele vor fi repartizate pentru judecata in mod aleatoriu, a transmis ieri Ministerul Justitiei. Pentru inlaturarea suspiciunilor cu privire la aranjarea cauzelor la anumiti magistrati va fi folosit criteriul alfabetic. Cauzele civile, comerciale, de contencios administrativ sau litigiile de munca vor fi repartizate in functie de prima litera a numelui partii care a sesizat instanta. In cauzele penale, impartirea se va face in functie de initiala inculpatului. Impartirea literelor pe complete va fi facuta anual. (Miruna Pasa)

Falsificatori de inspectii auto, retinuti

Politistii timiseni au anihilat o retea de falsificatori de inspectii tehnice auto, printre care si cativa inspectori ai Registrului Auto Roman. Cei 11 sunt invinuiti de inselaciune, abuz in serviciu, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. "In perioada 2003 - aprilie 2004, persoanele implicate au falsificat inspectii tehnice auto, in special pentru autovehicule de mare tonaj. Suspectii au falsificat si cateva asigurari auto de raspundere civila", au precizat surse judiciare. Politistii sustin ca inspectiile tehnice au fost folosite inclusiv pentru a se inmatricula autovehicule. (Ion Alexandru)

Locul I la Balcaniada de Matematica

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a castigat locul intai in clasamentul pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica desfasurata la Plovdiv-Bulgaria, in perioada 5-9 mai, cu un numar de sase medalii obtinute - doua de aur, trei de argint si una de bronz, informeaza Mediafax. Premiantii si profesorii care i-au pregatit vor fi recompensati de Ministerul Economiei si Comertului cu sume cuprinse intre 5 si 22 de milioane de lei. (Lucian Florea)
×
Subiecte în articol: observator