x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 15 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 15 iunie 2004

15 Iun 2004   •   00:00

Frontiera - Mii de romani intorsi de la granita

Aproximativ 812.000 de romani au fost intorsi de la frontiera in prima jumatate a acestui an, deoarece nu indeplineau conditiile pentru a parasi tara, informeaza Politia de Frontiera. Cifra este de aproape trei ori mai mare decat numarul romanilor intorsi de la granita in perioada similara a anului trecut. Cei mai multi romani aflati in aceasta situatie nu au putut parasi Romania pentru ca nu aveau mijloace de intretinere in strainatate (550.000 de persoane). (Ion Alexandru)

Prahova - Politistii si sexul aproape perfect

Prin birourile angajatilor de la IJP Prahova umbla de cateva zile, din mana in mana, o carte despre "arta" de a face sex. Sau dragoste… Nimeni, daca intrebi, nu stie cine a adus-o. Fiecare politist face pe niznaiul: "Eu habar n-am cum a ajuns aici. Ce, mie imi trebuie astfel de manuale pentru a face sex? Astea sunt curiozitati bolnave. Mai bine ar aduce la birou un tratat juridic, despre legi, despre infractori, nu despre sex". Dincolo de justificari, dupa cum a ajuns de terfelita, cartea pare ca are succes. Ea se numeste "A face dragoste aproape perfect" si este scrisa de sexologul Bebe Mihaescu. (Nina Marcu)

Buzau - Sute de internati din cauza caniculei

Peste 300 de buzoieni au fost internati de urgenta in ultimele trei zile la Spitalul Judetean Buzau din cauza caniculei si a presiunii atmosferice, informeaza Rompres. "La Spitalul Judetean Buzau se afla internate 900 de persoane, duminica, intr-o singura ora fiind inregistrate 24 de internari", a precizat doctorul Stanciu Paraschiv, directorul Spitalului Judetean Buzau. Potrivit sursei citate, cauza o constituie canicula, mai ales presiunea atmosferica si variatiile bruste de temperatura, persoanele internate suferind de afectiuni diverse, netratate la timp si, in cele mai multe cazuri, pe fondul consumului de alcool.

Recuperare - Talpes l-a luat pe Sarbu la Palatul Victoria

O data cu plecarea de la Cotroceni la Palatul Victoria, ministrul de stat Ioan Talpes si-a luat cu el si "pretiosul" consilier Paul Sarbu, personaj cu o biografie controversata, care a alcatuit dubiosul raport privind privatizarea rafinariei Petromidia. Ca atare, sugestia din ziarul de ieri, adresata doamnei Rodica Stanoiu, de a-i consulta CV-ul lui Paul Sarbu nu-si mai are obiectul, afara doar de cazul in care domnia sa doreste sa afle de ce colaborator a scapat. (Luca Popovici)

Brasov - Sapte raniti si un mort pe DN 1

O persoana a murit, iar alte sapte persoane au fost grav ranite in urma unui accident de circulatie produs duminica seara la Timisul de Jos, in apropiere de Brasov. Un Renault inmatriculat in Prahova, condus de Aurel Ilie, in care se mai aflau trei pasageri, a intrat pe contrasens dupa ce soferul a pierdut controlul si a izbit frontal un Volkswagen care circula dinspre Brasov. Aurel Ilie, autorul accidentului, nu a mai putut fi salvat, iar celelalte sase persoane au fost internate in stare grava la Spitalul Judetean Brasov. (Libiu Mateescu)

Bucuresti - Consilierii, validati saptamana viitoare

Mandatele noilor consilieri locali ai Capitalei vor fi validate saptamana viitoare, in sedintele de constituire a noului Consiliu General al Bucurestiului si a forurilor legislative din cele sase sectoare. Astfel, la 23 iunie vor avea loc sedintele de constituire a consiliilor locale din Sectoarele 2 si 6, a doua zi urmand sa se intruneasca consiliile din Sectoarele 1, 3 si 4. Potrivit prefectului Grecea, la 25 iunie vor avea loc ultimele sedinte de constituire a consiliilor in care primarii au iesit din primul tur, respectiv a celui de la 5 si a CGMB. (Monica Andrei)

Parlament - Hu Jintao nu s-a bucurat de cvorum

Presedintele chinez, Hu Jintao, a tinut ieri un discurs in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, dar invitatul strain nu a avut succes la parlamentarii romani. In sala nu au fost prezenti decat cateva zeci de alesi, din cei 500 cat are legislativul roman, iar restul locurilor au fost ocupate de reprezentanti ai unor autoritati guvernamentale si de experti de la Camera Deputatilor. Sedinta de plen a Parlamentului a fost anuntata de saptamana trecuta, dar vizita lui Jintao nu a starnit interesul senatorilor si deputatilor. (Monica Iordache)

PNTCD - Ciorbea va demisiona din fruntea partidului

Victor Ciorbea, presedintele PNTCD, a anuntat ieri ca se va retrage din fruntea partidului la Biroul National de Conducere care va avea probabil loc la sfarsitul acestei saptamani. "Transferul se va produce in conditii statutare, cu calm si seriozitate. Voi ramane atasat de PNTCD si dupa acest transfer, sarcina revigorarii partidului urmand sa revina echipei care va prelua conducerea", a spus Ciorbea. El s-a pronuntat pentru preluarea conducerii partidului de catre primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. (Aniela Nine)

Decizie - Introducerea vizelor pentru ucraineni, amanata

Ucrainenii vor putea intra fara vize in Romania pana la 5 iulie. Introducerea vizelor pentru cetatenii din statul vecin ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 iulie, dar a fost decalata pentru manifestarile de la Putna, prilejuite de comemorarea a 500 de ani de la moartea lui Stefan cel Mare, dupa cum a precizat ieri secretarul general al Guvenului, Eugen Bejena- riu, transmite Mediafax. La cererea UE, Romania a decis introducerea vizelor pentru cetatenii din Serbia-Muntenegru, Republica Moldova si Ucraina. (Lavinia Tudoran)

Zilele "Stefan cel Mare" - Manifestarile vor incepe la 1 iulie

Manifestarile prilejuite de comemorarea a 500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel Mare vor incepe la Suceava, la 1 iulie, a anuntat ieri ministrul Culturii, Razvan Theodorescu, citat de Mediafax. Potrivit ministrului Culturii, la 1 iulie, la Cetatea de Scaun a Sucevei va fi organizata o adunare populara la care presedintele Ion Iliescu va prezenta un mesaj. La manifestarile dedicate lui Stefan cel Mare vor lua parte, alaturi de presedintele Iliescu, premierul Adrian Nastase si toti membrii Guvernului. "Este posibil sa avem o sedinta solemna a Guvernului la Su- ceava", a spus Bejenariu. Manifestarile dedicate lui Ste- fan cel Mare se vor incheia la 4 iulie.

Tragedie - Roman inecat la Madrid

Un tanar de origine romana, in varsta de doar 19 ani, a murit inecat in piscina municipala din Madrid. Potrivit primelor informatii, nu se stie despre el decat ca are initialele S.P. si ca s-a aventurat singur in piscina. Tanarul a fost gasit de doi salvamari, insa, pana cand acestia au reusit sa il scoata din apa si sa ii faca respiratie gura la gura, a murit. Salvamarii s-au mai straduit fara succes inca o ora sa il resusciteze. (Ana Ilie)

Handbal - Politistii se bat pentru cupa

Echipa de handbal a Ministerului Administratiei si Internelor participa saptamana aceasta la turneul final al Campionatului European de Handbal al Politistilor, care se desfasoara in Franta, in localitatea La Roche sur Yon. Echipa de handbal a MAI face parte din grupa a doua, alaturi de echipele Greciei, Germaniei si Elvetiei. Din prima grupa fac parte echipele Frantei, Norvegiei, Danemarcei si Letoniei. Romani sunt detinatorii trofeului. (Ion Alexandru)
×
Subiecte în articol: observator