x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 4 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 4 iunie 2004

04 Iun 2004   •   00:00

Isarescu, cetatean de onoare

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost numit cetatean de onoare al municipiului, in cadrul unei sedinte festive organizate ieri la Primaria Ramnicu- Valcea. Programata la ora 13:00, ceremonia de acordare a distinctiei a inceput cu o intarziere de circa 40 de minute. Isarescu a primit o medalie din partea primarului, precum si o cheie de aur a orasului. De asemenea, el a semnat in cartea de onoare a Ramnicului. La ceremonie au participat prefectul Aurel Vladoiu si episcopul Ramnicului, Prea Sfintia Sa Gherasim Cristea. (Octavian HERTA)

Amenzi pentru transportatorii de marfuri periculoase

Soferii autovehiculelor care transporta marfuri periculoase pe timpul noptii (in intervalul 21:00-7:00), in zilele de sambata, duminica sau sarbatori legale vor fi amendati cu sume cuprinse intre 2 si 8 milioane de lei. Decizia fost luata ieri de Guvern, care a modificat OG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Despina Neagoe, masura este necesara pentru a preveni evenimente precum explozia de la Mihailesti. Ea a precizat ca amenda va fi aplicata de catre agentul de politie. Guvernul nu a stabilit insa nici un fel de sanctiune pentru firmele care efectueaza astfel de transporturi de marfuri periculoase. (Silviu Sergiu)

Cadourile lui Nastase asteapta legea

Purtatorul de cuvant al guvernului, Despina Neagoe, a explicat ieri de ce declaratia de avere a premierului Adrian Nastase nu contine detalii referitoare la cadourile pe care acesta le-a primit in timpul exercitarii mandatului. Ea spus ca Legea privind declararea bunurilor primite cu titlu gratuit de catre demnitari, desi a fost aprobata de Parlament, nu a fost inca promulgata de presedintele Ion Iliescu. "Potrivit legii, in termen de 60 de zile de la promulgare, Ministerul Finantelor va trebui sa elaboreze un regulament de elaborare a actului normativ. De aceea, in lipsa acestui regulament in declaratiile de avere ale demnitarilor exista doar mentiunea "Da" sau "Nu" la rubrica destinata cadourilor." (Silviu Sergiu)
×
Subiecte în articol: observator