x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei

OBSERVATOR/Stirile zilei

21 Mar 2005   •   00:00

22 MARTIE 2005

Importuri - Ouale de incubatie, scutite de taxe

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, pana la data de 30 iunie 2005, a scutirii de la plata taxelor vamale a importului de oua de gaina pentru incubatie. Masura a fost determinata de faptul ca productia interna de oua de incubatie nu acopera integral cererea. "Pentru obtinerea productiei de carne de pasare programate pentru anul 2005, sunt necesare 205 milioane oua de incubatie, dintre care 140 milioane se asigura din productia interna", se arata intr-un comunicat al Executivului. (Florina Zainescu)

Timisoara - "Passaris" roman va fi rejudecat

Curtea de Apel Timisoara a decis ieri rejudecarea dosarului lui Constantin Cojocaru, supranumit "Passaris al Romaniei". Barbatul fusese condamnat de Tribunalul Timis, in luna februarie, la 15 ani de inchisoare pentru mai multe talharii si jafuri armate. Constantin Cojocaru a fost arestat in urma cu un an la Iasi, in urma unei actiuni a Politiei, dupa ce a fost condamnat de mai multe ori in Romania si in Serbia si a reusit sa evadeze. Dosarul va fi rejudecat la Judecatoria Timisoara.

Bucuresti - Mancare expirata la o casa de copii

Mai multe produse alimentare expirate au fost descoperite ieri la o casa de copii a Fundatiei "Maica Tereza" din Capitala si apoi distruse chiar in curtea institutiei. Echipa de inspectori ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului a constatat si ca persoanele institutionalizate aici, majoritatea cu dizabilitati psihice, erau cazate in conditii greu de inchipuit. Un copil a fost gasit dormind direct pe cadrul de fier al patului, fara saltea. Angajatele centrului au protestat insa si au spus ca ar fi mancat ele carnea stricata.

Botos - Afirmatiile despre presa erau scenarii

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a transmis ieri, printr-o declaratie de presa, ca afirmatia sa, potrivit careia cu 500 de milioane de dolari s-ar putea cumpara intreaga presa, era doar o ipoteza discutata cu reprezentantii institutiei care a facut auditul asupra coruptiei, Freedom House. Ilie Botos a declarat ca inclusiv acuzatiile aduse postului de televiziune Antena 1 si publicatiei Romania Libera cu privire la interesele acestora in dosarul RAFO ar fi fost tot scenarii. (Miruna Pasa)

Urmarit - Ion Fotescu a fost retinut in Capitala

Omul de afaceri craiovean Ion Fotescu, dat in urmarire generala si consemn la frontiera pentru pagubirea statului prin rambursari ilegale de TVA, a fost retinut ieri dupa-amiaza pe o strada din sectorul 5 al Capitalei. Fotescu este acuzat de infractiuni de crima organizata, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si evaziune fiscala. El a fost dus in arestul Directiei Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane.
×
Subiecte în articol: observator