x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 5 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 5 iunie 2004

05 Iun 2004   •   00:00

Romania va da arme Irakului

Ucraina a obtinut din partea companiei americane ANHAM un contract in vederea inarmarii fortelor de securitate irakiene. Contractul are o valoare totala de 120 de milioane de dolari si va fi realizat pana la 30 septembrie 2006 cu ajutorul mai multor state. Astfel, 65% din realizarea contractului va cadea in sarcina Ucrainei, ceea ce va aduce 78 de milioane de dolari, in timp ce Romania si Marea Britanie vor avea de "acoperit" cate 8% din contract, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Apararii, citat de AFP. Ucraina are 1.650 de militari in Irak, in cadrul coalitiei internationale, la care Romania participa cu circa 800 de militari. (Marina Constantinoiu)

Traficanti de droguri retinuti

Seful unei importante retele de trafic de droguri si sase complici ai acestuia, care distribuiau cocaina, canabis, LSD si ecstasy in mai multe judete si municipiul Bucuresti, au fost prinsi joi la Targu-Mures, in aceeasi zi ei fiind transferati la Bucuresti si arestati preventiv. Surse din cadrul Parchetului Curtii de Apel Targu-Mures, citate de Mediafax, sustin ca retinerea grupului ar avea legatura cu reteaua de traficanti de droguri in care este implicat si Robert Mircea Sandu, nepotul presedintelui FRF. In Targu-Mures au fost retinuti Mircea Cadis - seful retelei, precum si complicii acestuia: Tanja Nicoleta Klein, Florin Roman, Dorel Mitrache, Lako Szolt, Thomas Schneider si Ioana Alina Pop.

Dansurile lui Ponta cu Daciana

Victor Ponta si Daciana Sarbu au petrecut seara de joi impreuna, intr-o discoteca din Targu-Jiu. Cei doi au venit pentru inaugurarea unui Centru de tineret, format din doua camere si cinci calculatoare. Seara, desi a fost un bun prilej pentru ca cei doi sa se distreze, le-a fost stricata de Nicolae Mischie, care a venit si el in clubul de dans pentru a discuta probleme de partid cu Ponta. Din c.nd in cand, Victor Ponta iesea cu Daciana la dans, insa se indepartau atunci cand dadeau cu ochii de ziaristi. Ironic, vicepresedintele PSD a transmis jurnalistilor, la plecarea din discoteca, rugamintea ca ar dori si el un rand de fotografii. Cei doi au parasit discoteca impreuna si s-au deplasat la hotelul la care au fost cazati. (Gabriela Mladin)
×
Subiecte în articol: observator