x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

16 Apr 2004   •   00:00

SUA nu ne-au cerut trupe in plus

Guvernul american nu a cerut inca membrilor coalitiei din Irak, printre care si Romania, sa isi suplimenteze fortele militare in zona. Potrivit Rompres, afirmatiile ii apartin secretarului adjunct pentru Europa si Asia din cadrul Departamentului de stat al SUA, Elizabeth Jones, care a avut ieri o teleconferinta cu jurnalistii romani. SUA vor sa mobilizeze inca 10.000 de militari pentru stabilizarea situatiei in Irak. Jones nu a avut noutati nici in privinta posibilitatii de infiintare in Romania a unor baze americane: "Inca nu s-a luat o decizie". (Lavinia Tudoran)

A tras clopotul de plictiseala

Un tanar din localitatea Cornes ti, judetul Timis, a alertat intr-una din noptile trecute intreg satul, dupa ce a spart usa bisericii si a inceput sa traga clopotele si sa bata toaca, transmite Romnet. Pentru ca stiau ca acest semnal prevesteste nenorociri, localnicii, in frunte cu primarul si politistii din sat, s-au dus la biserica. Marius Daniel N., de 19 ani, era sub influenta alcoolului si le-a declarat politistilor ca se plictisea si a incercat in acest fel sa se distreze.

Procurorii vor fi evaluati

O echipa de procurori din cadrul Ministerului Public se va deplasa, incepand de saptamana viitoare, la toate parchetele din teritoriu pentru a evalua procurorii si a identifica magistratii tineri, care sa fie trimisi la specializari de management. "Vrem sa ridicam nivelul de pregatire, de specializare a procurorilor si sa identificam persoane care pot prelua conducerea parchetelor din teritoriu", a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. Acesta a anuntat ca "uscaturile" din parchete - adica cei care nu inteleg "rolul, responsabilitatile si importanta procurorilor intr-o societate democratica" - vor fi inlaturate.

Tanara, internata cu meningita virala

O tanara de 19 ani dintr-o localitate bistriteana a fost diagnosticata cu meningita virala si a fost internata la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, informeaza Mediafax. Dr. Doina Petri, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, a declarat ieri ca tanara este din localitatea Ilva Mare si a fost internata miercuri dupa-amiaza la Sectia Contagioase a Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud. In ultima saptamana, in judet au mai fost diagnosticate peste 600 de viroze respiratorii, cu 21 de internari, si 220 de pneumonii, cu 16 internari.

Urmarit general periculos prins

Politistii valceni au prins ieri un urmarit general din categoria celor periculosi. Vasile Bogdan Mierlea, de 29 de ani, din Ramnicu-Valcea, era unul dintre cei mai cautati infractori din Romania. El are la activ zeci de furturi din locuinte comise in toata tara. Mierlea era cautat de politisti din sapte judete si se sustragea executa rii mai multor mandate de arestare preventiva. El fusese deja condamnat la 9 ani de inchisoare de catre o instanta din Iasi, la 6 ani si 6 luni de inchisoare de o instanta din Pitesti, precum si la 3 ani de inchisoare de catre o instanta din judetul Olt. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: observator