x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

09 Mar 2004   •   00:00
Disparut de acasa

Rascol Alexandru Ionut, in varsta de 28 de ani, a disparut in dimineata zilei de 4 martie 2004, din Bucuresti, cartierul Drumul Taberei. Semnalmente: 1,74 m inaltime, brunet, ochi negri, fata ovala, constitutie slaba. Imbracat cu canadiana bleumarin, blugi de culoare deschisa, ghete negre, caciula neagra. Poarta ochelari (daca ii mai are). Este bolnav psihic (boala ticurilor - miscari sacadate ale mainilor, mers topait). Este posibil sa nu-si dea numele adevarat. Cine poate da relatii este rugat sa sune la: 778.95.35; 440.02.34; 0723-29.24.97.

Centru pentru mame abuzate

Autoritatile locale ale Sectorului 1 au inaugurat ieri un Centru de Asistenta pentru Copiii si Mamele Abuzate, cu o capacitate totala de 47 de locuri. "Adapostul a fost amenajat in locul unei foste fabrici de textile. Mamele abuzate vor fi gazduite aici cel mult trei luni, perioada in care vor beneficia de asistenta juridica gratuita din partea specialistilor de la Directia de Protectie Sociala", a spus Vasile Gherasim, primarul Sectorului 1. Primaria va deschide si o cantina sociala, destinata persoanelor internate in centru. Cantina va asigura hrana zilnica pentru 1.000 de persoane. (Monica Andrei)

Val de razii

La cateva zile dupa ce a fost schimbat din functie seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Harghita, chestorul Ioan Negrusa, efective marite de politisti si jandarmi a organizat sambata si duminica sute de actiuni de control si razii in judet, informeaza Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Harghita, subcomisar Aurelia Dumitru, la sfarsitul saptamanii trecute au fost organizate 337 de razii si actiuni de control in orase si localitati din mediul rural. Scopul vizat a fost prevenirea si combaterea "faptelor care lezeaza climatul de ordine si siguranta publica".

Internati din cauza aspirinei

Cinci persoane au fost internate duminica si luni la Spitalul de Urgenta din municipiul Galati, cu hemoragii digestive grave provocate de consumul excesiv de aspirina, informeaza Rompres. Directorul spitalului, doctorul Nicolae Bacalbasa, a anuntat ca pacientii s-au prezentat la Sectia de Urgente in stare critica si au fost stabilizati prin perfuzii. Aspirina "poate deveni foarte periculoasa in afectiunile reumatice si ulceroase. Consumul in cantitati mari la intervale mici de timp poate cauza chiar moartea", a adaugat doctorul Bacalba

Legaturi stranse intre politistii de frontiera romani si italieni

Politiile de Frontiera din Romania si Italia vor colabora mai strans, iar relatiile dintre cele doua institutii se vor extinde si diversifica. Acesta este prinicpalul motiv pentru care prefectul italian Alessandro Pansa, director central pentru Imigratie si Politie de Frontiera din Ministerul italian de Interne, se afla in tara noastra, informeaza Rompres. Vizita oficiala, desfasurata intre 7 si 9 martie, a fost facuta la invitatia sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor, secretarul de stat Zaharia Toma.

Accidentata mortal pe trotuar

O femeie de aproximativ 60 de ani a murit si alte doua persoane au fost ranite duminica dupa-amiaza, in municipiul Pitesti, dupa ce un conducator auto a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina pe trotuar, transmite Mediafax. Potrivit martorilor, soferul circula cu viteza mare si a lovit bordura trotuarului, iar masina Dacia Solenza a urcat pe trotuar si a lovit un grup de pietoni. Inspectoratul General al Politiei Romane a informat ca soferul masinii avea permis de conducere de patru ani.

Consilieri plimbareti

Angajatii Consiliului Judetean Harghita au efectuat anul trecut deplasari in strainatate insumand peste 530 de zile, informeaza Rompres. Costul vizitelor de lucru s-a ridicat la aproape 1,5 miliarde de lei si a fost platit din buget. Presedintele CJ, Vilmos Zsombori, a stat in strainatate 81 de zile, iar cei doi vicepresedinti, in total, peste 100 de zile. Peste jumatate dintre deplasari s-au facut in Ungaria, restul destinatiilor fiind Spania, Finlanda, Franta, Anglia, Germania, Elvetia, Austria, Olanda, Belgia, Italia etc

×
Subiecte în articol: observator