x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ocna Mureş: Sute de oameni pescuiesc alimente din craterul care a înghiţit un supermarket

Ocna Mureş: Sute de oameni pescuiesc alimente din craterul care a înghiţit un supermarket

08 Ian 2011   •   10:28
Ocna Mureş: Sute de oameni pescuiesc alimente din craterul care a înghiţit un supermarket

VIDEO - După surparea a două imobile şi a unui supermarket la Ocna Mureş, oamenii, împinşi de sărăcie, s-au apucat să pescuiască produsele ajunse în apă. Sunt din ce în ce mai mulţi, iar autorităţile din ce în ce mai indiferente. Oamenii se caţără pe resturile plutitoare ale supermarketului şi îşi riscă viaţa chiar şi pentru câteva sticle de ulei, chiar sub ochii autorităţilor.



Până acum, au căzut trei oameni în saramura în care s-a scufundat supermarketul. Au fost salvaţi repede de semenii lor şi s-au întors la muncă.

Sărăcia îi face disperaţi, iar disperarea - ingenioşi. Folosesc scândurile şi tablele din structura fostului supermarket pe post de plute. Aşa arată o luptă pentru supravieţuire în România. Bărbaţii îşi riscă viaţa plutind periculos pe un lac adânc de cel puţin 25 de metri. Unii sunt însoţiţi şi de neveste, dar şi de copii.

“Erau doi poliţai acolo sus, am vorbit cu ei, am discutat cu ei, au zis, mă băieţi, dacă scoateţi ceva şi pentru noi, vă las şi pe voi o oră”, a declarat unul dintre oameni, potrivit antena3.ro.

Poliţiştii se apără şi spun că nu există noţiunea de furt, dacă proprietarul produselor nu face nicio sesizare. Totuşi, există noţiunea de pericol de moarte. Primarul promite că nimeni nu se va mai apropia de crater. Îl va împrejmui cu un gard şi va angaja o firmă de pază privată să securizeze zona.

×