x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Morariu - COSR a fost permanent deasupra influenţelor sau imixtiunilor politice

Octavian Morariu - COSR a fost permanent deasupra influenţelor sau imixtiunilor politice

de Agerpres    |    20 Mai 2014   •   18:39
Octavian Morariu - COSR a fost permanent deasupra influenţelor sau imixtiunilor politice

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, le-a reamintit membrilor Comitetului executiv al COSR, prin intermediul unui mesaj, că forul olimpic a fost permanent deasupra imixtiunilor şi influenţelor politice, atât pe durata mandatului său cât şi al predecesorilor săi.

Pe 15 aprilie, Octavian Morariu a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al COSR din cauza multiplelor angajamente internaţionale. Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj şi a Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică, Octavian Bellu, şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, sunt candidaţi pentru alegerile la preşedinţia COSR din 29 mai.

În mesajul său postat pe site-ul COSR, Octavian Morariu face apel la membrii Comitetului executiv să adopte în această perioadă o poziţie deontologică corectă şi să participe cu precauţie la emisiunile tv şi radio.

"Vă recomand să nu vă implicaţi prin participarea dumneavoastră la emisiuni TV sau Radio, altele decât cele moderate direct sau în direct de către posturi TV şi Radio. Vă adresez, de asemenea, rugămintea de a nu lăsa în atitudinea dumneavoastră să se implice, sub nicio formă, elementul politic, aceasta, mă repet, în virtutea respectului faţă de principiile Olimpismului şi deontologiei pe care le cunoaşteţi în cadrul COSR.
Să nu uităm că, până la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricăror influenţe sau imixtiuni politice, nu numai pe durata mandatului meu, dar şi pe cel al predecesorilor mei", se arată în mesaj. 

×
Subiecte în articol: cosr octavian morariu