x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Morariu, propus ca membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Octavian Morariu, propus ca membru al Comitetului Internaţional Olimpic

02 Iul 2013   •   22:25
Octavian Morariu, propus ca membru al Comitetului  Internaţional Olimpic
Sursa foto: Intact Images

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a fost nominalizat pentru a ocupa funcţia de membru al Comitetului Olimpic Internaţional.
Anunţul a fost făcut  pe pagina de internet a CIO, la finele unei şedinţe extraordinare a Biroului Executiv al organizaţiei, ce a avut  loc la Laussane.
Propunerile înaintate de Comisia pentru Nominalizări a CIO au fost avizate de către preşedintele Jaques Roggue iar Biroul Executiv a decis trimiterea lor spre aprobare în cadrul celei de a 125-a sesiuni a CIO, ce va avea loc pe 10 septembrie la Buenos-Aires, Argentina.

Cei nouă candidaţi propuşi pentru a deveni membri ai CIO sunt: Octavian Morariu din Romania, Bernard Rajzman din Brazilia, Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski din Filipine, Alexander Jukov dinRusia, Paul Kibii Tergat din Kenya, Lawrence Probst III din Statele Unite ale Americii, Dagmawit Girmay Berhane din Etiopia, Camiel Eurlings din Olanda şi Stefan Holm din Suedia.

Octavian Morariu a fost reales, pentru cel de al treilea mandat consecutiv, în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, în februarie 2013. Cu această ocazie, preşedintele COSR declara: "Îmi propun acelaşi lucru ca şi până acum. Să slujesc cum pot mai bine sportul românesc şi îmi doresc să fac cât mai multe lucruri în interesul sportivilor".

Alexandru Siperco este singurul român care a mai fost membru al Comitetului Internaţional Olimpic. El a ocupat această funcţie timp de 43 de ani, de la alegerea sa, în 1955, şi până la decesul său, în 1998.

×
Subiecte în articol: octavian morariu