x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octogenar, pe 24 ianuarie, la Iaşi: “Scăpaţi-ne de Băsescu domnule Ponta şi abia atunci vom avea o Unire adevărată!”

Octogenar, pe 24 ianuarie, la Iaşi: “Scăpaţi-ne de Băsescu domnule Ponta şi abia atunci vom avea o Unire adevărată!”

de Cristinel C. Popa    |    24 Ian 2013   •   14:41
Octogenar, pe 24 ianuarie, la Iaşi: “Scăpaţi-ne de Băsescu domnule Ponta şi abia atunci vom avea o Unire adevărată!”
Entuziasm, aglomeraţie, voie bună, numeroşi politicieni, discursuri, huiduieli, Hora Unirii pe două fronturi şi împăcare în faţa statuii domnitorului Cuza
 
Ziua Unirii, sărbătorită cu fast anul acesta la Iaşi, a stat sub semnul împăcării. A lipsit preşedintele Băsescu de la manifestări, însă el nu a ieşit din amintirea unora dintre participanţii la marea sarbătoare, care nu au uitat de perioada de înainte de alegeri. Atunci când Iulian Chifu a depus o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din partea Preşedinţiei s-au auzit huiduieli. De cealaltă parte s-au aflat contestatari răzleţi ai actualei puteri. Poate fi interpretat ca un simbol al unor uşoare neînţelegeri şi în interioriul USL faptul că ministrul Transporturilor Relu Fenechiu nu a urcat pe scenă. El a preferat să stea în mulţime, departe de colegii din Guvern aflaţi în centrul atenţiei. Printre ieşenii bucuroşi că participă la marea sărbătoare a Iaşiului şi a ţării s-a aflat şi pensionarul Costică Carabulea, de 82 de ani care s-a întălnit cu politicienii atunci când aceştia au coborât printre oameni. “I-am spus lui Victor Ponta că ar fi bine să-I  scoată cât mai repede pe Băsescu din fruntea ţării că românii nu-l mai pot suporta. Este o sărbătoare mare a românilor, dar noi nu vom fi uniţi acum, după alegeri, decât după ce pleacă Băsescu. Eu doar aşa am speranţe că va fi mult mai bine. Nu pot uita cum a tăiat salariile şi  aproape că ne-a omorât şi pe noi pensionarii cu tot ce a făcut”, a spus octogenarul Carabulea, care a dat mâna cu primul-ministru, cu ministrul Fenechiu şi alţii. După discursuri, slujba - Te Deum, depunerea de coroane şi Hora Unirii dansată în jurul statuii lui Cuza, invitaţii politicieni s-au îndreptat spre Mănăstirea Trei Ierarhi pentru a depune coroane de flori şi la mormântul domnitorului. În acelaşi timp participanţilor li s-au împărţit 5000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin. Pe toată durate zilei vor avea loc la Iaşi numeroase şi grandioase spectacole.  De remarcat faptul că Miron Cozma a făcut scandal că nu a fost lăsat să depună o coroană de flori întrucât nu fusese înscris pe lista specială făcută în acest scop.  
 

×
Subiecte în articol: ziua unirii basescu ponta unire sarbatoare