x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofertă mincinoasă - Tabăra de la Piteşti nu aşteaptă elevi

Ofertă mincinoasă - Tabăra de la Piteşti nu aşteaptă elevi

de Elly Cristea    |    30 Ian 2009   •   00:00
Ofertă mincinoasă - Tabăra de la Piteşti nu aşteaptă elevi

50 de copii ar fi putut să-şi petreacă vacanţa intersemestrială la Baza turistică din Piteşti, dacă Ministerul Tineretului ar fi informat conducerea taberei că o să aibă oaspeţi



Pentru vacanţa intersemestrială, care începe mâine şi se termină la 8 februarie, Ministerul Tineretului şi Sportului a pus la dispoziţia elevilor, studenţilor, tinerilor şi profesorilor aproape 2.900 de locuri de cazare. Oferta pare făcută doar de ochii lumii, dacă ţinem cont că, de exemplu, la tabăra din Piteşti nu este aşteptat nici un elev.

În comunicatul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) se precizează că preţurile mici practicate pentru copii şi tineri fac ca această ofertă să fie foarte atractivă şi căutată cu mult timp înainte. Cei de la minister îşi laudă taberele şi plusează spunând că, din experienţa anilor trecuţi, cele mai căutate centre de agrement sunt cele de pe Valea Prahovei de la Buşteni şi Sinaia sau cele de la Sibiu-Păltiniş, unde se poate practica schiul. Pe tabelul cu oferte figurează şi Baza turistică Piteşti, oraş aflat la doar 110 kilometri de Capitală. Cu toate că mai sunt doar două zile până expiră perioada înscrierilor, la Direcţia judeţeană pentru Tineret Argeş nu a venit nici o hârtie oficială pe această temă. În mod normal angajaţii de la Baza turistică Piteşti trebuiau contactaţi cu cel puţin o săptămână înainte, pentru a se putea pregăti.

BAZA TURISTICĂ NU ARE DIRECTOR
Direcţia judeţeană pentru Tineret Argeş a rămas pentru moment fără director. Fostul şef, Bogdan Ivan, preşedintele tinerilor PD-L Argeş, a fost numit consilier al Ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. După plecarea acestuia postul rămas vacant a revenit tot partidului democrat liberal, după ce PD-L şi PSD şi-au împărţit instituţiile. Se pare că noul director va fi unul dintre consilierii deputatului Cristian Boureanu. Până atunci însă cea care se ocupă de cazări, plăţi şi tot ce înseamnă oferte este contabila şefă, Georgeta Georgescu. Până joi nu primise nici o adresă oficială din partea MTS că urmează ca săptămâna viitoare să cazeze 50 de copii. Aceste locuri disponibile sunt afişate pe adresa MTS la un preţ de 270 de lei pe sejur. Contabila şefă spune că s-ar bucura de oaspeţi, însă astfel de contracte trebuie anunţate din timp. Este vorba de curăţenie, dacă vor sau nu pensiune completă şi atunci trebuie făcută aprovizionarea cu alimente. Iar cel mai important este aspectul banilor. Trebuie viraţi din timp, pentru că instituţia se autofinanţează şi pentru a putea oferi tot ce este necesar are nevoie de cash.

INTERNAT PENTRU ELEVI
La Baza turistică Piteşti există 32 de camere, majoritatea cu cinci paturi, dar şi câteva garsoniere. În momentul de faţă nu prea există camere goale. Aici sunt cazaţi studenţi şi elevi. Elevii intră în vacanţă, în schimb studenţii au examene de dat şi nu vor pleca. Contabila şefă spune că o cameră cu cinci paturi costă 20 de lei pe noapte însă pentru tinerii care locuiesc aici s-au făcut oferte speciale. Studenţii plătesc 250 de lei lunar, iar pentru garsoniere achită 300 de lei lunar. Camerele au lambriuri, gresie şi faianţă, televizoare.

Începe vacanţa

Elevii intră de mâine în vacanţa intersemestrială, care se termină la 8 februarie. Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a cerut tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar să nu dea teme scrise cu titlu obligatoriu pentru această vacanţă. În semestrul al doilea, între 9 februarie şi 10 aprilie sunt programate cursuri, iar vacanţa de primăvară a fost stabilită între 11 şi 20 aprilie. Orele vor fi reluate de la 21 aprilie până la 12 iunie. Vacanţa de vară durează trei luni, între 13 iunie şi 13 septembrie.

×
Subiecte în articol: scoala