x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofiteri tanchisti prinsi la furat

Ofiteri tanchisti prinsi la furat

18 Feb 2004   •   00:00

Doi ofiteri de la Scoala de Aplicatii pentru Tancuri si Auto "Mihai Viteazul" din Pitesti au mers la furat in noaptea de luni spre marti, fiind prinsi si imobilizati la cateva minute de la spargere chiar de catre patronul barului respectiv.

Aurel Nicusor Fotescu, de 25 de ani, din Turnu- Magurele, si Sebastian Tanase, de 23 de ani, din Prahova, sunt ofiteri cursanti la Pitesti de la 1 octombrie 2003, pentru specializare in arma.
Cei doi sublocotenenti au fost cotati pana acum ca doi elevi buni. Luni seara au hota rat sa iasa in oras si au baut pe la mai multe baruri pana ce alcoolul le-a intunecat mintile. Nemaiavand bani de tigari si de bautura, au hotarat amandoi sa-si ia singuri ce li se cuvine. Au mers in punctul cunoscut pitestenilor Serparie, aflat pe soseaua de centura, si au dat atacul la cafe-barul apartinand AF Dan Ciuca. Au fortat butucul de la usa din lemn si au intrat nestingheriti. Au furat tigari si bautura, cu o valoare de 4 milioane de lei, dupa care au dat atacul la casa de bani, de unde au ridicat 1,6 milioane de lei.

Patronul i-a prins in flagrant
In jurul orei 3:00, patronul cafe-barului, Dan Ciuca, plecase sa o conduca acasa pe vanzatoare. Drumul din Bascov pana in Razboieni nu i-a luat mai mult de o jumatate de ora dus si intors si cand a revenit la bar, unde de altfel locuieste, a gasit usa sparta. Si-a dat seama ca a fost pradat si de frica s-a uitat mai intai pe geam. Atunci a auzit strigate din spatele cladirii si, cand s-a uitat, a vazut un om cazut in canal. Un altul era in strada si facea semne disperate masinilor care treceau prin zona. I-a trecut prin minte ca cei doi tineri ar putea fi chiar hotii care i-au calcat pragul si s-a gandit sa-i bage inauntru. A mai fost un pas pana la anuntarea Politiei si in urma cercetarilor s-a aflat ca cei doi sunt ofiteri la Scoala de Aplicatii "Mihai Viteazul".

Sublocotenentii sunt consemnati
Purtatorul de cuvant al Scolii de Aplicatii pentru Tancuri si Auto a fost nevoit sa anunte ieri, intr-o conferinta de presa, ce se intampla cu cei doi ofiteri.
Prima masura este aceea ca sunt cercetati in stare de libertate de Parchet pentru furt calificat. De asemenea, Aurel Nicusor Fotescu si Sebastian Tanase vor fi dusi in fata consiliului de onoare. In momentul de fata, cei doi colegi sunt consemnati in unitate.

"I-am tarat pana in bar"
Dan Ciuca ne-a povestit cum a decurs toata scena: "L-am vazut pe unul culcat in canal, iar pe al doilea in strada, facand cu mana la masini. Ala din canal era beat rau de tot. Aproape ca l-am tarat inauntru. Mi-au spus ca sunt din oras si cand i-am intrebat daca ei au spart barul nu au recunoscut. Am dat telefon la Politie. Cand le-a cerut Politia documentele, am aflat ca sunt sublocotenenti. Este prima data cand ma calca hotii."

×
Subiecte în articol: observator