x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oltchim, scos iar la vânzare. Vosganian: Combinatul deţine un număr considerabil de brevete de invenţii, un portofoliu evaluat la multe milioane de euro

Oltchim, scos iar la vânzare. Vosganian: Combinatul deţine un număr considerabil de brevete de invenţii, un portofoliu evaluat la multe milioane de euro

30 Mai 2013   •   12:28
Oltchim, scos iar la vânzare. Vosganian: Combinatul deţine un număr considerabil de brevete de invenţii, un portofoliu evaluat la multe milioane de euro

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat, astăzi, în contextul scoaterii din nou la vanzare a combinatului Oltchim că distrugerea companiei a însemnat practic distrugerea "unui tezaur de proprietate industrială".

El a atras atenţia că Oltchim deţine un număr important de brevete de invenţii care valorează milioane de euro. "Oltchim, dincolo de brandul său deţine un număr considerabil de brevete de invenţii, un portofoliu care este evaluat la multe milioane de euro. Oltchim este unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniu", a afirmat ministrul Economiei.

Pe de altă parte, ministrul Economiei a dat asigurări că salariile angajaţilor de la Oltchim au fost plătite integral.

"Producţia de la data la care am preluat Oltchimul ca ca ministru al Economiei s-a triplat", a mai spus Varujan Vosganian.

În urmă cu patru zile, Vosganian spunea că va fi publicat un anunţ prealabil de ofertă pentru Oltchim şi că îi va prezenta premierului un plan care vizează găsirea unei finanţări de 25 de milioane de euro, care să permită plata utilităţilor şi achiziţia de materie primă suplimentară.

"Săptămâna viitoare vom publica anunţul de ofertă pentru Oltchim, care este un anunţ prealabil. El nu este un caiet de sarcini propriu-zis, ci este o tentativă de a vedea care este interesul posibililor investitori. Am avut câteva fonduri, către sfârşitul săptămânii vor mai veni câteva echipe de experţi din partea unor firme interesate. Am făcut acest anunţ de ofertă pentru ca de aici înainte contactele noastre să fie făcute publice şi asta să dea o anumită încredere zonei", declara atunci Vosganian.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

×