x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oltenii începură să schieze

Oltenii începură să schieze

de Sorin Anghel    |    18 Dec 2011   •   12:47
Oltenii începură să schieze

In sfarsit, ninsorile au ajuns si in Romania, astfel ca iubitorii sporturilor de iarna au urcat astazi la munte pentru a se bucura de zapada de pe partiile de schi.Cele mai bune conditii de schi sunt in judetul Gorj, la Ranca. Accesul in statiune se face fara probleme.

Drumul care urca din Novaci a fost curatat, astfel ca turistilor le-a fost foarte usor sa ajunga in “Austria oltenilor'. Partia M1 a fost foarte bine batuta, fiind cea mai buna din tara astazi. “Am batut-o de sapte ori pana acum, cand am deschis sezonul. E normal sa arate asa de bine.

Am facut si zapada artificiala. S-a adunat lume multa. Simtim ca vin Sarbatorile de Iarna', a declarat Catalin Mitroi, administratorul partiilor din statiune. Telescaunul de pe Muntele Papusa nu functioneaza.

Urmariti imagini live din Ranca accesand sectiunea webcam de pe jurnalul.ro!

Pe Valea Jiului s-a putut schia atat la Straja, pe Partia Slalom, dar si in Paring, pe sub telescaun, dar nu mai jos de statia intermediara. Pentru ca temperaturile au fost foarte scazute, administratorul partiei Constatinescu din Straja a pornit instalatia de zapada artificiala.

De maine se anunta aglomeratie mare in zona, astfel ca cei care se ocupa de cazare au pregatit camerele pentru turistii ce vor petrece Craciunul la munte. In nord, zapada cazuta a permis ca ziua sa fie una speciala pentru cei care au urcat la Cavnic, acolo unde s-a schiat pe toate partiile din domeniul schiabil Roata.

La Borsa, in cea mai nordica statiune din tara, stratul de zapada masoara 20 de centimetri grosime.Pentru banateni, iarna ce a inceput se anunta una numai buna pentru schi si snowboarding. Cu 99 de euro, orice turist primeste cazare de duminica pana luni, transport pe cablu si mic dejun la Hotel Felix din Muntele Mic.

Mai multe detalii pe www.muntelemiconline.ro!

Stratul de zapada in statiunea de langa Caransebes masoara un metru. De Craciun, pentru 290 de lei, orice turist primeste 3 nopti de cazare, pensiune completa si cina festiva in seara de 24 decembrie.

Pe Valea Prahovei este inca toamna, spre disperarea bucurestenilor care n-au avut unde merge la schi.

×
Subiecte în articol: ranca ranca partie schi ranca