x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam, condamnat definitiv la 16 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 16 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro

23 Noi 2012   •   13:26
Omar Hayssam, condamnat definitiv la 16 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe Omar Hayssam la 16 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro, de la care a luat în leasing mai multe utilaje, pe care le-a trimis în Siria şi Egipt, la firmele controlate de el. În acelaşoi dosar Omar Mohamad a fost condamnat la 14 ani de închisoare, iar Quasim Essa a primit 16 ani închisoare.

Reamintim că, la data de 20 septembrie 2005, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Omar Hayssam, Omar Mohamad şi Quasim Essa pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 323 şi art. 215 alin. 1,2,3,5 Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că inculpatul Omar Hayssam, în calitate de preşedinte al grupului de firme Manhattan, a iniţiat o grupare infracţională la care au aderat si inculpaţii Omar Mohamad şi Quasim Essa, având drept scop inducerea in eroare a mai multor părţi vătămate, cu ocazia achiziţionării sistem leasing a mai multor utilaje, scopul final fiind exportarea acestora în Siria si Egipt de către societăţi comerciale controlate de către inculpatul Omar Hayssam, fără achitarea ratelor de leasing.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 1.600.000 de Euro.

În 2008, Omar Hayssam a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în lipsă, la 20 de ani de detenţie pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor români. Într-un alt dosar, în 8 octombrie 2012 Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu executare pentru trecerea frauduloasă a frontierei, în timp ce fraţii acestuia - Mukhles şi Mahmoud - şi omul de afaceri Mustafa Tartoussi, acuzaţi că i-ar fi înlesnit fuga din ţară, au fost achitaţi.

Pedeapsa dispusă în cazul lui Omar Hayssam a fost contopită cu cea de 20 de ani primită anterior pentru terorism, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la ICCJ.

Sirianul Omar Hayssam este urmărit general naţional şi internaţional în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti.



×
Subiecte în articol: omar hayssam