x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam, la un pas de a fi adus în ţară

Omar Hayssam, la un pas de a fi adus în ţară

10 Noi 2010   •   00:00
Omar Hayssam, la un pas de a fi adus în ţară

Oficialii români şi sirieni au semnat, la Palatul Cotroceni, mai multe documente, printre care un tratat în domeniul transferului persoanelor cu condamnări privative de libertate. În baza acestuia, ar putea fi adus în ţară şi Omar Hayssam.

Tratatele au fost semnate în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, şi al Siriei, Bashar Al-Assad, care a început astăzi o vizită de două zile în România.

Unul dintre cele mai importante subiecte care se aştepta să fie abordat de cei doi lideri de stat se referă la extrădarea lui Omar Hayssam. Acesta a fost condamnat în România la 20 de ani de închisoare, în iunie 2007, pentru terorism. În cadrul discursurilor susţinute de către cei doi şefi de stat la Palatul Cotroceni nu s-a făcut, însă, nicio precizare la această temă, anunţă Antena3.

Mai mulţi miniştri români, printre care Teodor Baconschi şi Cătălin Predoiu, au semnat, astăzi, la Cotroceni, o serie de acorduri cu oficialii sirieni. Printre acestea, un document referitor la transferul persoanelor cu condamnări privative de libertate, în baza cărui aar putea fi adus în ţară Omar Hayssam.

Tratatul a fost semnat de către ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu şi ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem.


×
Subiecte în articol: observator