x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar, supravegheat permanent de servicii

Omar, supravegheat permanent de servicii

19 Mar 2009   •   00:00

Reluarea procesului privind fuga din ţară a teroristului Omar Hayssam a reîmprospătat ieri întrebările legate de rolul autorităţilor române în scăparea sirianului.

Şoferul lui Omar Hayssam, Adrian Druică, a declarat în fa­ţa Curţii de Apel Bucureşti că "şeful" său şi familia acestuia erau supravegheaţi permanent. Acasă, în trafic, la birou. Măr­turia de ieri completează tabloul zecilor de date care indicau până acum faptul că sirianul a putut pleca din România fix într-un singur mod: cu îngăduinţa serviciilor secrete.

Potrivit lui Druică, persoanele care îl urmăreau pe Omar după eliberarea din arest încercau să nu se facă văzute, cu toate că erau mai tot timpul aceleaşi, dar cu maşini diferite. "Erau multe echipaje la vedere, dacă e să vă descriu cu amănunte, dar nu cred că permite legea", a spus martorul, care a mai precizat că urmărirea familiei Omar continuă şi în prezent. Şoferul a arătat instanţei că, după eliberarea din arest, Hayssam a fost vizitat chiar de colaboratorul lui Traian Băsescu în criza ostaticilor, nimeni altul decât medicul Mohamad Yassin. Potrivit lui Druică, întâlnirea s-a petrecut în timpul uneia din internările lui Omar, când acesta a fost vizitat şi de alţi reprezentanţi ai Ligii Siriene.

Adrian Druică a susţinut că l-a văzut ultima dată pe şeful său la sfârşitul lui iunie 2006 şi că s-a întrebat ce se întâmplă când nu a mai fost solicitat pentru a-l duce pe acesta la Institutul Oncologic. Martorul a spus că a aflat apoi despre o plecare a lui Omar cu un medic naturist din zona Vălenii de Munte. În acest caz sunt judecaţi, pentru că l-ar fi ajutat pe Omar să fugă din ţară, fraţii sirianului, Mahmoud şi Mukhles, şi armatorul navei cu care se presupune că ar fi fugit Hayssam, Mustafa Tartoussi.

×
Subiecte în articol: observator omar