x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Operatiunea "Euroii"

Operatiunea "Euroii"

11 Iun 2004   •   00:00
Operatiunea "Euroii"

Politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara (CZCCOAT) au declansat la inceputul lunii martie, exploatand o serie de informatii, operatiunea "Euroii".

EDUARD PASCU, ION ALEXANDRU

In urma supravegherii unor suspecti, anchetatorii au reusit sa depisteze capul retelei de plasare. Daniel Cristian Tomniuc, in varsta de 34 de ani, din orasul Vulcan, judetul Hunedoara, a introdus in tara prin PCTF Cenad, la data de 22.03.2004, suma de 1.800 de euro in bancnote avand cupiura 50.

PLASAREA. Apoi a inceput sa le plaseze pe piata. Prima data a achitat 300 de euro contrafacuti, toate bancnotele cu aceeasi serie, la statia Petrom din Sannicolau Mare. Dupa aceea a platit unei firme 100 de euro, reprezentand contravaloarea transportului din Italia - Milano la Caransebes. O alta bancnota de aceeasi valoare, cupiura si serie a fost plasata unui taximetrist care l-a transportat de la Caransebes la Alba-Iulia.

RETINEREA. Marti noapte, dupa ce Daniel Tomniuc a plasat alte doua bancnote contrafacute pe raza judetului Alba, politistii au declansat actiunea de prindere a suspectului. Din suma totala introdusa in tara s-a reusit, pana in present, recuperarea si scoaterea din circulatie a 450 de euro falsi. Miercuri, Judecatoria Sannicolau Mare a emis pe numele traficantului de valuta falsa un mandat de arestare preventiva pentru falsificare si plasare de valuta falsa si inselaciune. Anchetatorii sustin ca vor urma si alte arestari, pe parcursul supravegherii fiind identificati mai multi colaboratori ai lui Tomniuc.

×
Subiecte în articol: observator