x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu a convocat comandamentul de iarnă

Oprescu a convocat comandamentul de iarnă

21 Oct 2011   •   08:23
Oprescu a convocat comandamentul de iarnă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a convocat, astazi, comandamentul in vederea pregatirii pentru iarna. Edilul a declarat ca ca scolile, spitalele, intrarile si iesirile din Bucuresti raman prioritati ale anotimpului rece. In plus, sunt necesare rezerve de material antiderapant si constituirea de nuclee pentru supravegherea pantelor, a rampelor si a podurilor in vederea indepartarii pericolului derapajelor in caz de polei.

Primarul general a mai dispus curatarea de praf a gurilor de canal si pregatirea plugurilor si utilajelor de mici dimensiuni pentru interventii in caz de nevoie, inclusiv pe aleile dintre blocuri.

Oprescu a cerut Administratiei Strazilor sa ia masuri de conservare a acelor strazi aflate in lucru care nu vor putea fi reparate anul acesta din cauza vremii nevaforabile, precizand ca acestea trebuie sa fie semnalizate corespunzator si sa fie construite podete pentru traversarea lor.

Primarul general a mai dispus repararea semafoarelor si luminarea trecerilor de pietoni acolo unde acestea sunt nefunctionale, precum si indepartarea crengilor de copaci de la stopuri care obtureaza vizibilitatea soferilor.

El a solicitat conducerii RADET sa monitorizeze interventiile de urgenta. "RADET isi incheie lucrarile pe care le-a avut de facut ca investitii, iar acum se vor ocupa de situatii de urgenta, de avarii, care au scazut cu 31% fata de anul trecut", a spus Oprescu, potrivit Agerpres. Primarul a precizat faptul ca municipalitatea are bani pentru plata caldurii pe care o consuma populatia Bucurestiului iarna aceasta.

"As dori sa discutam cu administratiile de bloc, sa separam in mod clar cat se consuma si cat se plateste, pentru ca bucurestenii sa nu se mai trezeasca cu facturi astronomice", a afirmat Oprescu.

Politia locala a primit sarcina sa aduca in Capitala, pe perioada sarbatorilor de iarna, 50-60 de agenti rutieri, ca si anul trecut, pentru asigurarea fluidizarii circulatiei bucurestene.

×