x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Aproape 450.000 de tone de material antiderapant și circa 450 de utilaje, pregătite pentru iarnă

Oprescu: Aproape 450.000 de tone de material antiderapant și circa 450 de utilaje, pregătite pentru iarnă

18 Oct 2013   •   18:59
Oprescu: Aproape 450.000 de tone de material antiderapant și circa 450 de utilaje, pregătite pentru iarnă

Aproape 450.000 de tone de material antiderapant și circa 450 de utilaje sunt pregătite pentru iarnă, a declarat vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, informează agerpres.ro.

"Aproape 450.000 de tone de material antiderapant sunt acum în stoc, adunându-le pe toate — clorură de calciu, sare etc — ele ajung pentru o lună de zile din momentul în care încep poleiul, frigul și zăpezile mari, dacă ele vor fi, urmând ca după aceea stocul acesta să fie reîmprospătat aproape la o săptămână, o săptămână și jumătate. 449 de utilaje sunt apte de lucru, dar de mâine mă duc să încep împreună cu viceprimarii să le controlăm, să văd eu că și merg, în așa fel încât să nu am surprize", a spus edilul Bucureștiului, la comandamentul pentru evaluarea stadiului pregătirilor de iarnă.

În altă ordine de idei, întrebat de jurnaliști câte lucrări sunt în prezent deschise pe străzi el a precizat că în jur de 76 și a informat că vrea să finalizeze încă 24 sau 28 până vor veni ninsorile.

"Ieri am hotărât, în urma analizei meteorologice făcute pentru perioada următoare se pare că va fi o perioadă mai lungă de zăpadă, și atunci doresc să reactivăm astăzi comandamentul de iarnă pentru a putea să readucem aminte pentru fiecare sector de activitate ce e de făcut în București. Am toată încrederea că putem să acționăm la fel cum am acționat până acum, în sensul că în fiecare dimineață s-a putut circula", a declarat edilul Capitalei.

El a solicitat totodată eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri.

"Colaborarea cu Apa Nova am dori să fie aceeași ca până acum, astfel încât să putem interveni în caz de inundații temporare stradale. RADET să verifice punctele termice, astfel încât odată cu scăderea temperaturilor să nu apară foarte multe avarii care să afecteze furnizarea agentului termic către bucureșteni", a adăugat Oprescu. 

×