x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Cel de-al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu va fi gata într-o lună

Oprescu: Cel de-al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu va fi gata într-o lună

de Mihaela Stănescu    |    15 Oct 2014   •   14:37
Oprescu: Cel de-al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu va fi gata într-o lună

Cel de-al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu va fi gata în aproximativ o lună, a anunţat miercuri Primarul General, Sorin Oprescu.

Edilul al declarat că în prezent se toarnă betonul şi se lucrează la hidroizolaţie, iar săptămâna viitoare se va turna asfaltul şi va fi definitivată vopsitoria arcelor metalice. "Sunt mulţumit de ritmul lucrărilor şi este important de menţionat că au trecut doar patru luni de la începerea lucrărilor la cel de-al doilea pod şi iată că acum acesta este finalizat în proporţie de 95%", a declarat Primarul General.

"Finalizarea Pasajului Mihai Bravu reprezintă un pas important în creşterea capacităţii de trafic pe inelul principal” a mai explicat Oprescu, care a subliniat faptul că beneficiari sunt, în primul rând, cei peste 600.000 de bucureşteni din patru mari cartiere, Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina, care vor avea astfel legatură cu zona de Nord a oraşului, Aeroport Otopeni şi Valea Prahovei, dar vor avea şi alternative faţă de inelul interior, fapt care creează implicit şi decongestionarea în zona centrală.

Pasajul Mihai Bravu urmează să aibă două poduri paralele – Splaiul Unirii şi Dâmboviţa pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte, intersecţia Mihai Bravu cu Calea Văcăreşti, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piaţa Sudului. În ceea ce priveşte lucrările de la pasajul Piaţa Sudului, Primarul General a declarat că „în prezent se lucrează la devierea reţelelor edilitare, deja pereţii mulaţi aferenţi rampei Văcăreşti, pe sensul Niţu Vasile, sunt realizaţi în proporţie de 80%, şi se lucrează în paralel la primul dintre cele patru pasaje pietonale”.

×
Subiecte în articol: pasaj mihai bravu